Cherry Chipotle Chili
oppskrift på cherry chipotle chili som kombinerer sødme og krydder. perfekt som en varmende hovedrett eller tilbehør, enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 225 gram magert kjøttdeig av kalkun
- 3/4 ts salt (helst kosher)
- 1/4 ts nykvernet svart pepper
- 2 mellomstore gulrøtter, i terninger
- 1 mellomstor gul løk, i terninger
- 1 ss hakket hvitløk
- 1 ss chilipulver
- 1 boks (800 g) hakkede tomater
- 2 kopper uten stein svarte kirsebær (ferske eller frosne)
- 2 hermetiske chipotle-chili, hakket, pluss saus
- 2 laurbærblad
- 1 boks (425 g) hvite bønner (som cannellini eller navy), skylt og avrent
- 1/4 kopp fettfri naturell gresk yoghurt (valgfritt)
- Hakket frisk koriander (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1I en stor gryte, varm opp olje over middels høy varme. Kok kalkun med salt og pepper, rør om, til den er brunet, ca. 5 til 10 minutter. Tilsett gulrøtter, løk og hvitløk; kok, rør om av og til, til gulrøttene er myke, ca. 3 til 5 minutter. Rør inn chilipulver. Tilsett tomater, kirsebær, chipotles, laurbærblad og 1/2 kopp vann; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke; kok, rør om en eller to ganger, til chilien tykner, ca. 10 til 15 minutter. Tilsett bønner; kok i 2 minutter. Smak til med chipotlesaus. Fjern laurbærbladene. Fordel chilien i fire skåler. Topp hver med 1 spiseskje yoghurt og pynt med koriander, hvis ønskelig, før servering.