Varm jasminrisalat med reker og thailandske urter
oppskrift på en frisk og smakfull varm jasminris salat med reker og thai urter, perfekt for sommermåltidet eller en lett kveldsmat
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp nylig kokt jasminris
- 2 spiseskjeer julienne-skåret fersk rød Fresno-chili (eller annen chili)
- 2 spiseskjeer malt tørket reke
- 2 spiseskjeer malt gyldne peanøtter
- 1/3 kopp finstrimlet agurk
- 1/4 kopp ferske korianderblader
- 6 mynteblader, julienne-skåret
- 2 spiseskjeer fersk limesaft
- 2 spiseskjeer fiskesaus
- 1 teskje sesamolje
- 1 spiseskje fin peanøttolje
- 1 1/2 teskje sukker
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 6 til 8 middels store reker, smørfløyet og kokt til akkurat ferdig
- Blandet grønt
Fremgangsmåte
- 1Når risen er akkurat kokt og har stått i 10 til 20 minutter, blander du den med chili, tørket reker, peanøtter, agurk, korianderblader og mynte. Bland limejuice, fiskesaus, oljer og sukker, og rør det inn i risen. Vend inn svart pepper og reker. Server på en seng av grønne blader.
- 2Når risen er akkurat kokt og har stått i 10 til 20 minutter, blander du den med chili, tørket reker, peanøtter, agurk, korianderblader og mynte.
- 3Bland limejuice, fiskesaus, oljer og sukker, og rør det inn i risen. Vend inn svart pepper og reker. Server på en seng av grønne blader.