Hello Fresh Mobile Banner
saus

saus

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull gravy. Perfekt til kjøttretter og poteter. En klassisk saus med dyp umamismak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp kokingfett fra den stekte kyllingen + 1 spiseskje
  • 2. 3/4 kopp hvetemel (all-purpose mel)
  • 3. 2 kopper helmelk
  • 4. 1 spiseskje kosher salt
  • 5. 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 6. 1 spiseskje soyasaus

Fremgangsmåte

  1. 1Etter at kyllingen har stekt i 8 minutter og er klar til å snus, fjern forsiktig den fettet som trengs for å lage sausen fra stekepannen. Ha ¾ kopp av fettet i en middels stor kjele over middels varme, rør inn melet for å lage en jevning, og kok i 2 minutter under konstant omrøring. Visp gradvis inn melken. Skru ned varmen til middels-lav og la sausen småkoke, rør av og til for å unngå klumper, i 15 minutter for å koke ut smaken av det rå melet.
  2. 2Tilsett salt, pepper og soyasaus, og visp inn den resterende spiseskjeen med koke-fett for å gjøre sausen blank. Sausen kan holdes varm, dekket, over laveste varme i opptil 20 minutter.