saus
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull gravy. Perfekt til kjøttretter og poteter. En klassisk saus med dyp umamismak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp kokingfett fra den stekte kyllingen + 1 spiseskje
- 2. 3/4 kopp hvetemel (all-purpose mel)
- 3. 2 kopper helmelk
- 4. 1 spiseskje kosher salt
- 5. 1 spiseskje nykvernet svart pepper
- 6. 1 spiseskje soyasaus
Fremgangsmåte
- 1Etter at kyllingen har stekt i 8 minutter og er klar til å snus, fjern forsiktig den fettet som trengs for å lage sausen fra stekepannen. Ha ¾ kopp av fettet i en middels stor kjele over middels varme, rør inn melet for å lage en jevning, og kok i 2 minutter under konstant omrøring. Visp gradvis inn melken. Skru ned varmen til middels-lav og la sausen småkoke, rør av og til for å unngå klumper, i 15 minutter for å koke ut smaken av det rå melet.
- 2Tilsett salt, pepper og soyasaus, og visp inn den resterende spiseskjeen med koke-fett for å gjøre sausen blank. Sausen kan holdes varm, dekket, over laveste varme i opptil 20 minutter.