Hello Fresh Mobile Banner
Bananbrød

Bananbrød

lær hvordan du lager deilig bananbrød med denne enkle oppskriften. perfekt som frokost eller snacks, med minimal forberedelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 stang smør, smeltet, pluss myknet smør til smøring
  • 2 kopper mel
  • 1/2 teskje salt
  • 1 1/2 teskje bakepulver
  • 1 kopp sukker
  • 3 veldig modne bananer, most med en gaffel til glatt konsistens
  • 2 egg
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/2 kopp hakkede valnøtter (valgfritt)
  • 1/2 kopp revet usøtet kokosnøtt (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp ovnen til 175°C. Smør en avlang form på 23x13 cm med mykt smør. Visp sammen mel, salt, bakepulver og sukker i en stor bolle. Bland sammen det smeltede smøret og moste bananer i en separat bolle. Pisk inn eggene og vaniljen til det er godt blandet. Rør denne blandingen inn i de tørre ingrediensene bare så mye at alt er kombinert. Vend forsiktig inn nøtter og kokos hvis du bruker det. Hell røren i den forberedte formen. Stek i 50 til 60 minutter, eller til brødet er gyldent og en kakepinne satt inn i midten kommer ut nesten helt ren. La formen avkjøle på en rist i 15 minutter, før du forsiktig snur den opp ned for å løsne brødet. Server varmt, romtemperert, eller pakk inn i plastfolie og oppbevar ved romtemperatur i et par dager.
  2. 2Varm opp ovnen til 175°C. Smør en avlang form på 23x13 cm med mykt smør.
  3. 3Visp sammen mel, salt, bakepulver og sukker i en stor bolle.
  4. 4Bland sammen det smeltede smøret og moste bananer i en separat bolle. Pisk inn eggene og vaniljen til det er godt blandet. Rør denne blandingen inn i de tørre ingrediensene bare så mye at alt er kombinert. Vend forsiktig inn nøtter og kokos hvis du bruker det.
  5. 5Hell røren i den forberedte formen. Stek i 50 til 60 minutter, eller til brødet er gyldent og en kakepinne satt inn i midten kommer ut nesten helt ren. La formen avkjøle på en rist i 15 minutter, før du forsiktig snur den opp ned for å løsne brødet. Server varmt, romtemperert, eller pakk inn i plastfolie og oppbevar ved romtemperatur i et par dager.
  6. 6Variasjoner:
  7. 7- Honningfullkornsbananbrød: For et delikat søtt, mer nøtteaktig brød, erstatt 1 ¼ kopp fullkornsmel og ¾ kopp havregryn med hvetemel. Reduser sukkeret til ¾ kopp og visp inn 1 teskje kanel. Tilsett ¼ kopp honning i det smeltede smøret.
  8. 8- Sjokoladebananbrød: Reduser melmengden til 1 ½ kopper. Tilsett ½ kopp kakaopulver av holland type i melet. Vend inn opptil 1 kopp hakket mørk sjokolade i røren.
  9. 9- Tropisk bananbrød: Brunt sukker og noen utvalgte tilsetninger gjør det enkle bananbrødet til en tropisk nytelse. Erstatt halvparten av sukkeret med ½ kopp pakket mørkebrunt sukker. Vend inn ⅓ kopp hakket tørket ananas, ⅓ kopp revet usøtet kokos, og ⅓ kopp hakkede macadamianøtter i røren.
  10. 10- Appelsinbananbrød: Visp inn 2 ss revet appelsinskall i de tørre ingrediensene. Bland inn ¼ kopp fersk appelsinjuice i det smeltede smøret og bananene.
  11. 11- Gresskarbrød: Erstatt 1 kopp gresskarpuré for bananene. Visp inn 1 teskje kanel, ¼ teskje muskatnøtt, ¼ teskje ingefær og ⅛ teskje malt nellik i de tørre ingrediensene.
  12. 12- Peanøttsmør-bananbrød: Tilsett ⅓ kopp peanøttsmør i bananene. Reduser smøret til 5 ss.
  13. 13- Aprikos-cream cheese brød: Den milde syrligheten og kremosten gir en fantastisk smak og tekstur til hurtigbrød. Erstatt bananene med ½ kopp aprikospuré (bløtlegg ½ kopp tørkede aprikoser i kokende vann i 10 minutter, sil av vannet og ta vare på 2 ss av bløtleggingsvannet, deretter mos). Reduser smøret til 3 ss. I en separat bolle, pisk ¼ kopp (2 oz) kremost med egg, vanilje og sukker til godt blandet. Rør inn aprikospuré og det smeltede smøret i kremostblandingen, og tilsett deretter de tørre ingrediensene.