Ristede babybeter
oppskrift på deilige og enkle bakte baby rødbeter. perfekt som tilbehør eller sunn snacks. lett å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 30 babybeter (hver 2,5 til 3,8 cm i diameter; omtrent 5 bunt), ubehandlet, med alt unntatt 1 tomme av toppene trimmet, skyllet
- 4 store friske rosmarinstilker, pluss ekstra stilker til pynt
- 1 1/2 spiseskje smør
- 1/4 kopp olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 375°F. Legg rødbetene i en stekepanne. Tilsett 4 kvister rosmarin og nok vann til å knapt dekke rødbetene. Dekk pannen tett med aluminiumsfolie. Stek rødbetene til de er møre, ca. 50 minutter. Overfør rødbetene til en arbeidsflate. Skrell dem mens de fortsatt er varme; legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Forvarm ovnen til 350°F. Smelt smør sammen med olje i en liten kjele. Hell over rødbetene på brettet; vend dem forsiktig slik at de blir dekket av smør- og oljeblandingen. Strø over salt og pepper. Stek til de er gjennomvarme, rør av og til, ca. 20 minutter. Overfør til en bolle. Pynt med flere kvister rosmarin og server.
- 2Forvarm ovnen til 375°F. Legg rødbetene i en stekepanne. Tilsett 4 kvister rosmarin og nok vann til å knapt dekke rødbetene. Dekk pannen tett med aluminiumsfolie. Stek rødbetene til de er møre, ca. 50 minutter. Overfør rødbetene til en arbeidsflate. Skrell dem mens de fortsatt er varme; legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
- 3Forvarm ovnen til 350°F. Smelt smør sammen med olje i en liten kjele. Hell over rødbetene på brettet; vend dem forsiktig slik at de blir dekket av smør- og oljeblandingen. Strø over salt og pepper. Stek til de er gjennomvarme, rør av og til, ca. 20 minutter. Overfør til en bolle. Pynt med flere kvister rosmarin og server.