Ristede babybeter

Ristede babybeter

oppskrift på deilige og enkle bakte baby rødbeter. perfekt som tilbehør eller sunn snacks. lett å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 30 babybeter (hver 2,5 til 3,8 cm i diameter; omtrent 5 bunt), ubehandlet, med alt unntatt 1 tomme av toppene trimmet, skyllet
  • 4 store friske rosmarinstilker, pluss ekstra stilker til pynt
  • 1 1/2 spiseskje smør
  • 1/4 kopp olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 375°F. Legg rødbetene i en stekepanne. Tilsett 4 kvister rosmarin og nok vann til å knapt dekke rødbetene. Dekk pannen tett med aluminiumsfolie. Stek rødbetene til de er møre, ca. 50 minutter. Overfør rødbetene til en arbeidsflate. Skrell dem mens de fortsatt er varme; legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Forvarm ovnen til 350°F. Smelt smør sammen med olje i en liten kjele. Hell over rødbetene på brettet; vend dem forsiktig slik at de blir dekket av smør- og oljeblandingen. Strø over salt og pepper. Stek til de er gjennomvarme, rør av og til, ca. 20 minutter. Overfør til en bolle. Pynt med flere kvister rosmarin og server.
  2. 2Forvarm ovnen til 375°F. Legg rødbetene i en stekepanne. Tilsett 4 kvister rosmarin og nok vann til å knapt dekke rødbetene. Dekk pannen tett med aluminiumsfolie. Stek rødbetene til de er møre, ca. 50 minutter. Overfør rødbetene til en arbeidsflate. Skrell dem mens de fortsatt er varme; legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
  3. 3Forvarm ovnen til 350°F. Smelt smør sammen med olje i en liten kjele. Hell over rødbetene på brettet; vend dem forsiktig slik at de blir dekket av smør- og oljeblandingen. Strø over salt og pepper. Stek til de er gjennomvarme, rør av og til, ca. 20 minutter. Overfør til en bolle. Pynt med flere kvister rosmarin og server.