Cashew melk og cashew-mel
Lær hvordan du lager og bruker cashew melk og cashew mel i dine oppskrifter. En enkel guide til sunne og smakfulle retter og drikker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1. 3 kopper rå cashewnøtter, bløtlagt i 10 til 12 timer i filtrert vann, skylt og avrent
- 6 kopper filtrert vann
Fremgangsmåte
- 1For å lage melk: I en hurtighastblender, kombiner cashewnøtter og vann, og blend til det er kremaktig. Legg et stort sikt med dobbel lag osteklede over en bolle. Hell cashewblandingen gjennom siktet og la det renne av. Ta tak i hjørnene av ostekledet, hold det godt sammen, og klem ut all melk. Sett av massen i siktet til å lage mel. Overfør melken til en lukket beholder og oppbevar i kjøleskapet i opptil 3 dager.
- 2For å lage mel: Bruk en offsetspatel til å spre massen på et non-stick tørkesheet på en dehydratorhylle. Tørk ved 105°F i 24 timer, eller til det er helt tørt. Overfør den tørkede massen til en matprosessor og mal til en silkeaktig mel. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager.
- 3For å lage melk: I en hurtighastblender, kombiner cashewnøtter og vann, og blend til det er kremaktig. Legg et stort sikt med dobbel lag osteklede over en bolle. Hell cashewblandingen gjennom siktet og la det renne av. Ta tak i hjørnene av ostekledet, hold det godt sammen, og klem ut all melk. Sett av massen i siktet til å lage mel. Overfør melken til en lukket beholder og oppbevar i kjøleskapet i opptil 3 dager.
- 4For å lage mel: Bruk en offsetspatel til å spre massen på et non-stick tørkesheet på en dehydratorhylle. Tørk ved 105°F i 24 timer, eller til det er helt tørt. Overfør den tørkede massen til en matprosessor og mal til en silkeaktig mel. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager.