Biff fajitas

Biff fajitas

Lær hvordan du lager deilige beef fajitas med saftig biff, sprø grønnsaker og smakfull krydder. Perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 hvitløksfedd, finhakket og most til en pasta med 1 teskje salt
  • 2. 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 3. 1 1/2 teskje malt spisskummen
  • 4. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 5. 900 gram skirt steak, trimmet og kuttet i store biter som passer på grillen eller i en broilerpanne eller i en rutenettgrillpanne
  • 6. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 7. 3 assorterte fargede paprika, skivet i tynne skiver
  • 8. 1 stor rød løk, skivet i tynne skiver
  • 9. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 10. tolv 20-21 cm mel tortillas (oppskrift følger eller kjøpt ferdig), varmet opp (fremgangsmåte følger)
  • 11. guacamole og tomatsalsa som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag marinaden: Visp sammen hvitløkpasta, limesaft, spisskummen og oljen i en stor bolle. Legg kjøttet i marinaden, vend det godt slik at det dekkes, og la det marinere, dekket og avkjølt, i minst 1 time eller over natten. Grill kjøttet, avrent, på en godt oljet rist plassert ca. 13 cm over glødende kull eller i en varm, godt krydret, ristet grillpanne over moderat høy varme i 3 til 4 minutter på hver side, eller til det er akkurat spenstig å ta på, for medium-rare kjøtt. (Alternativt kan kjøttet grilles under en forvarmet grillelement på en grillplate ca. 10 cm fra varmekilden i 3 til 4 minutter på hver side for medium-rare kjøtt.) Overfør kjøttet til et skjærebrett og la det hvile i 10 minutter. Mens kjøttet hviler, varm opp oljen i en stor stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Tilsett paprika, løk og hvitløk, og sautér blandingen under omrøring i 5 minutter, eller til paprikaen er myk. Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene på diagonalen, og legg skivene på et fat sammen med paprika-blandingen. Drypp over eventuelle kjøttsaft og server kjøttet og paprika-blandingen med tortillalefser, guacamole og salsa.
  2. 22. Visp sammen hvitløkpasta, limesaft, spisskummen og oljen i en stor bolle.
  3. 33. Legg kjøttet i marinaden, vend det godt slik at det dekkes, og la det marinere, dekket og avkjølt, i minst 1 time eller over natten. Grill kjøttet, avrent, på en godt oljet rist plassert ca. 13 cm over glødende kull eller i en varm, godt krydret, ristet grillpanne over moderat høy varme i 3 til 4 minutter på hver side, eller til det er akkurat spenstig å ta på, for medium-rare kjøtt. (Alternativt kan kjøttet grilles under en forvarmet grillelement på en grillplate ca. 10 cm fra varmekilden i 3 til 4 minutter på hver side for medium-rare kjøtt.) Overfør kjøttet til et skjærebrett og la det hvile i 10 minutter. Mens kjøttet hviler, varm opp oljen i en stor stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Tilsett paprika, løk og hvitløk, og sautér blandingen under omrøring i 5 minutter, eller til paprikaen er myk. Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene på diagonalen, og legg skivene på et fat sammen med paprika-blandingen. Drypp over eventuelle kjøttsaft og server kjøttet og paprika-blandingen med tortillalefser, guacamole og salsa.
  4. 44. For å lage fajitas: Smør litt guacamole på en tortilla, legg på noen skiver av kjøttet, litt paprika-blanding og litt salsa, og rull opp tortillaen for å lukke fyllet.
  5. 55. Smør litt guacamole på en tortilla, legg på noen skiver av kjøttet, litt paprika-blanding og litt salsa, og rull opp tortillaen for å lukke fyllet.
  6. 66. For å varme tortillalefser: I ovnen: Pakk inn 6 tortillalefser om gangen i aluminiumsfolie, og varm dem i en forvarmet ovn på 160°C i 5 minutter for mais-tortillalefser og 15 minutter for hvetetortillalefser. (Hvis tortillalefsene er veldig tørre fra før, kan du forsiktig klappe dem mellom fuktige hender før du legger dem i pakken.) I mikrobølgeovnen: Pakk inn 6 tortillalefser om gangen i en mikrobølgeovnsikker plastpose, og varm dem i mikrobølgeovnen på full kraft (100%) i 30 sekunder til 1 minutt, eller til de er gjennomvarme og myke.
  7. 77. I ovnen: Pakk inn 6 tortillalefser om gangen i aluminiumsfolie, og varm dem i en forvarmet ovn på 160°C i 5 minutter for mais-tortillalefser og 15 minutter for hvetetortillalefser. (Hvis tortillalefsene er veldig tørre fra før, kan du forsiktig klappe dem mellom fuktige hender før du legger dem i pakken.)
  8. 88. I mikrobølgeovnen: Pakk inn 6 tortillalefser om gangen i en mikrobølgesikker plastpose, og varm dem i mikrobølgeovnen på full kraft (100%) i 30 sekunder til 1 minutt, eller til de er gjennomvarme og myke.