Chinatown Char Siu-grillribber eller svinekjøtt

Chinatown Char Siu-grillribber eller svinekjøtt

Lær hvordan du lager autentisk chinatown char siu barbeque ribs eller svinekjøtt hjemme. Enkel oppskrift med tips for perfekt resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp hoisinsaus
  • 1/2 kopp brandy, rom eller bourbon
  • 1/4 kopp honning
  • 1/4 kopp soyasaus
  • 2 spiseskjeer mørk sesamolje
  • 2 spiseskjeer sterk saus, for eksempel asiatisk chilisaus eller Tabasco
  • 2 spiseskjeer malt ingefær eller finhakket fersk ingefær
  • 2 teskjeer hvitløkspulver eller finhakket fersk hvitløk
  • 2 teskjeer kinesisk femkrydderpulver
  • 2 spiseskjeer løkpulver
  • 2 teskjeer rød matfarging
  • 2 ribbehaler av baby back ribs, kuttet i to på langs gjennom alle bein
  • 1/4 kopp honning eller char siu-saus
  • Hakkede ferske gressløk, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland marinaden i en bolle og visp godt. Legg kjøttet i en plastpose med glidelås (du kan trenge mer enn én), tilsett marinaden, lukk godt igjen og rist posen slik at kjøttet blir dekket av marinaden. Sett i kjøleskapet i minst 3 timer eller over natten. Varm opp din koker til 150°C. (Du kan også bruke en innendørs ovn. Plasser bare ribbeina på en wirerist over en panne eller på en grillpanne.) Hvis du bruker en gassgrill, slå av én eller to brennere og plasser kjøttet over de avkjølte brennerne. Hvis du bruker en kullgrill, sett den opp ved å banke kullene mot én side for indirekte koking. Ta ribbeina ut av marinaden og kok dem i omtrent 1 time; pensle deretter den benete siden av ribbeina med et lag av honning eller char siu-saus. Kok i 10 minutter med undersiden opp; snu deretter kjøttsiden opp, pensle med mer honning eller char siu-saus, og kok i ytterligere 10 minutter. Ta ut ribbeina, la dem hvile i 5 minutter, skjær dem i individuelle ribbeina, og server varme, pyntet med hakket frisk gressløk.