
Å koke tørkede udon-nudler
lær hvordan du enkelt tilbereder tørkede udon-nudler med vår trinnvise guide. perfekt for en rask og smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 10 unser tørkede eller halvtørre (litt fleksible, holdbare på kjøkkenhyllen) udon-nudler
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele, kok opp 4 gallon vann til kraftig kok. (Merk: Selv små mengder nudler trenger mye vann for å koke.) Tilsett nudlene og begynn å telle tid etter at vannet har kokt opp igjen. Hvis du koker semi-tørket udon, la det koke i 8 til 9 minutter før du tester; hvis du koker tørket, la det koke i 10 til 12 minutter. Test ved å plukke opp en nudel fra kjelen, dyppe den i kaldt vann, og deretter bite i den. Nudel skal være mør med ingen hard kjerne; overflaten skal være glatt og glinsende, men ikke overmyk. (Denne tilstanden kalles koshi, eller "substans", på japansk, akkurat som italienerne liker sin pasta al dente.) Hvis nødvendig, kok i ett minutt til og sjekk igjen. Hvis du skal servere nudlene varme, bruk en hullsleiv eller en sil til å løfte dem opp fra kjelen og la dem renne av. (Ikke hell av kokevannet; det kokende vannet i kjelen kan brukes både til å varme opp nudlene igjen og til å varme opp serveringsskåler.) Hvis du skal servere nudlene kalde, la dem renne av. Uansett om du serverer nudlene varme eller kalde, skyll dem grundig under kaldt rennende vann for å fjerne overflatesukker som ellers ville gjort dem klissete. La dem deretter renne av. Sett nudlene til side til de skal brukes — de kan oppbevares i flere timer (oppbevar i kjøleskap hvis de skal stå i mer enn 20 minutter). Når de skal brukes, skyll nudlene i kokende varmt vann hvis de skal serveres i varm suppe, eller i kaldt vann hvis de skal serveres kalde som salat. Andre tørkede hvete-nudler som ligner på udon inkluderer flate kishimen eller tynnere hiyamugi. Kok disse tørkede nudlene i 5 til 6 minutter før du sjekker om de er ferdige.
- 2I en stor kjele, kok opp 4 gallon vann til kraftig kok. (Merk: Selv små mengder nudler trenger mye vann for å koke.) Tilsett nudlene og begynn å telle tid etter at vannet har kokt opp igjen. Hvis du koker semi-tørket udon, la det koke i 8 til 9 minutter før du tester; hvis du koker tørket, la det koke i 10 til 12 minutter. Test ved å plukke opp en nudel fra kjelen, dyppe den i kaldt vann, og deretter bite i den. Nudel skal være mør med ingen hard kjerne; overflaten skal være glatt og glinsende, men ikke overmyk. (Denne tilstanden kalles koshi, eller "substans", på japansk, akkurat som italienerne liker sin pasta al dente.) Hvis nødvendig, kok i ett minutt til og sjekk igjen.
- 3Hvis du skal servere nudlene varme, bruk en hullsleiv eller en sil til å løfte dem opp fra kjelen og la dem renne av. (Ikke hell av kokevannet; det kokende vannet i kjelen kan brukes både til å varme opp nudlene igjen og til å varme opp serveringsskåler.)
- 4Hvis du skal servere nudlene kalde, la dem renne av.
- 5Uansett om du serverer nudlene varme eller kalde, skyll dem grundig under kaldt rennende vann for å fjerne overflatesukker som ellers ville gjort dem klissete. La dem deretter renne av.
- 6Sett nudlene til side til de skal brukes — de kan oppbevares i flere timer (oppbevar i kjøleskap hvis de skal stå i mer enn 20 minutter). Når de skal brukes, skyll nudlene i kokende varmt vann hvis de skal serveres i varm suppe, eller i kaldt vann hvis de skal serveres kalde som salat.
- 7Andre tørkede hvete-nudler som ligner på udon inkluderer flate kishimen eller tynnere hiyamugi. Kok disse tørkede nudlene i 5 til 6 minutter før du sjekker om de er ferdige.