Å koke tørkede udon-nudler

Å koke tørkede udon-nudler

lær hvordan du enkelt tilbereder tørkede udon-nudler med vår trinnvise guide. perfekt for en rask og smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 10 unser tørkede eller halvtørre (litt fleksible, holdbare på kjøkkenhyllen) udon-nudler

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele, kok opp 4 gallon vann til kraftig kok. (Merk: Selv små mengder nudler trenger mye vann for å koke.) Tilsett nudlene og begynn å telle tid etter at vannet har kokt opp igjen. Hvis du koker semi-tørket udon, la det koke i 8 til 9 minutter før du tester; hvis du koker tørket, la det koke i 10 til 12 minutter. Test ved å plukke opp en nudel fra kjelen, dyppe den i kaldt vann, og deretter bite i den. Nudel skal være mør med ingen hard kjerne; overflaten skal være glatt og glinsende, men ikke overmyk. (Denne tilstanden kalles koshi, eller "substans", på japansk, akkurat som italienerne liker sin pasta al dente.) Hvis nødvendig, kok i ett minutt til og sjekk igjen. Hvis du skal servere nudlene varme, bruk en hullsleiv eller en sil til å løfte dem opp fra kjelen og la dem renne av. (Ikke hell av kokevannet; det kokende vannet i kjelen kan brukes både til å varme opp nudlene igjen og til å varme opp serveringsskåler.) Hvis du skal servere nudlene kalde, la dem renne av. Uansett om du serverer nudlene varme eller kalde, skyll dem grundig under kaldt rennende vann for å fjerne overflatesukker som ellers ville gjort dem klissete. La dem deretter renne av. Sett nudlene til side til de skal brukes — de kan oppbevares i flere timer (oppbevar i kjøleskap hvis de skal stå i mer enn 20 minutter). Når de skal brukes, skyll nudlene i kokende varmt vann hvis de skal serveres i varm suppe, eller i kaldt vann hvis de skal serveres kalde som salat. Andre tørkede hvete-nudler som ligner på udon inkluderer flate kishimen eller tynnere hiyamugi. Kok disse tørkede nudlene i 5 til 6 minutter før du sjekker om de er ferdige.
  2. 2I en stor kjele, kok opp 4 gallon vann til kraftig kok. (Merk: Selv små mengder nudler trenger mye vann for å koke.) Tilsett nudlene og begynn å telle tid etter at vannet har kokt opp igjen. Hvis du koker semi-tørket udon, la det koke i 8 til 9 minutter før du tester; hvis du koker tørket, la det koke i 10 til 12 minutter. Test ved å plukke opp en nudel fra kjelen, dyppe den i kaldt vann, og deretter bite i den. Nudel skal være mør med ingen hard kjerne; overflaten skal være glatt og glinsende, men ikke overmyk. (Denne tilstanden kalles koshi, eller "substans", på japansk, akkurat som italienerne liker sin pasta al dente.) Hvis nødvendig, kok i ett minutt til og sjekk igjen.
  3. 3Hvis du skal servere nudlene varme, bruk en hullsleiv eller en sil til å løfte dem opp fra kjelen og la dem renne av. (Ikke hell av kokevannet; det kokende vannet i kjelen kan brukes både til å varme opp nudlene igjen og til å varme opp serveringsskåler.)
  4. 4Hvis du skal servere nudlene kalde, la dem renne av.
  5. 5Uansett om du serverer nudlene varme eller kalde, skyll dem grundig under kaldt rennende vann for å fjerne overflatesukker som ellers ville gjort dem klissete. La dem deretter renne av.
  6. 6Sett nudlene til side til de skal brukes — de kan oppbevares i flere timer (oppbevar i kjøleskap hvis de skal stå i mer enn 20 minutter). Når de skal brukes, skyll nudlene i kokende varmt vann hvis de skal serveres i varm suppe, eller i kaldt vann hvis de skal serveres kalde som salat.
  7. 7Andre tørkede hvete-nudler som ligner på udon inkluderer flate kishimen eller tynnere hiyamugi. Kok disse tørkede nudlene i 5 til 6 minutter før du sjekker om de er ferdige.