
Emilias tomatsaus
oppskrift på emilias tomatsaus. enkel å lage, full av smak og perfekt til pasta, pizza og mer. ideell for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 medium gul løk
- 2. 1 medium gulrot
- 3. 1 fedd hvitløk
- 4. 1/2 stilk selleri
- 5. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 6. 450 gram modne tomater eller én 400 grams boks knuste tomater
- 7. En klype rød pepperflak (valgfritt)
- 8. Salt og nykvernet pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Skrell og finhakk løk, gulrot og hvitløk. Finhakk selleri. Surr grønnsakene i olivenolje i en middels stor kjele på lav varme, mens du rører, til de begynner å bli myke, ca. 5 minutter. I mellomtiden, hvis du bruker ferske tomater, skrell og fjern frøene, og hakk dem grovt. Rør inn de ferske eller hermetiske tomatene i grønnsakene. For ekstra smakstilsetning, tilsett litt rød pepperflak. La det småkoke forsiktig i 2 timer, av og til omrørt, til sausen er tykk og smakfull. Krydre med salt og pepper.
- 22. Skrell og finhakk løk, gulrot og hvitløk. Finhakk selleri. Surr grønnsakene i olivenolje i en middels stor kjele på lav varme, mens du rører, til de begynner å bli myke, ca. 5 minutter.
- 33. I mellomtiden, hvis du bruker ferske tomater, skrell og fjern frøene, og hakk dem grovt.
- 44. Rør inn de ferske eller hermetiske tomatene i grønnsakene. For ekstra smakstilsetning, tilsett litt rød pepperflak. La det småkoke forsiktig i 2 timer, av og til omrørt, til sausen er tykk og smakfull. Krydre med salt og pepper.