Grillet indrefilet av skåret storfekjøtt med tomatillos på to måter
Lær hvordan du lager deilige grillet skinnbiff med tomatillos på to forskjellige måter. Perfekt for en smakfull hovedrett til sommeren eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 pasillas de Oaxaca (tørkede, røyksmakende chili), tørket av og rene
- 1 pund ferske tomatillos, skrellet og skylt, deretter delt i fire
- 1 kopp frisk koriander, i kvister
- 2 hvitløksfedd
- 1 spiseskje mørkebrunt sukker, pakket
- 1 teskje melasse (ikke svartmelasse)
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 1/4 kopp vegetabilsk olje, delt i to deler
- 3/4 teskje malt spisskummen
- 1 3/4 pund skinnstekt biff (skirt steak), delt i to
- 1/2 pund ferske tomatillos, skrellet og skylt
- 1 kopp korianderblader
- 2 teskjeer finhakket sjalottløk
- 2 teskjeer fersk limesaft
Fremgangsmåte
- 1Lag salsa: Skjær chiles langs med, fjern stilk og frø. Varm en tørr, tung stekepanne (ikke non-stick) over middels varme til den er varm, og rist deretter chiles, åpne dem flatt, vend og press med tang, til de blir mer smidige og har fått en lett fargeendring, ca. 1 minutt. Dekk chiles med varmt vann i en bolle og la dem trekke til de er myke, ca. 20 minutter, og sil deretter av vannet. Mos chiles, tomatillos, koriander, hvitløk, brunt sukker, melasse, spisskummen og 1 teskje salt i en blender til en jevn puré, ca. 1 minutt. Varm opp olje i en 25 cm tung stekepanne over middels høy varme til den skinner, og kok salsaen (den vil sprute), rør av og til, til den er litt tykkere, 5 til 8 minutter.
- 2Skjær chiles langs med, fjern stilk og frø. Varm en tørr, tung stekepanne (ikke non-stick) over middels varme til den er varm, og rist deretter chiles, åpne dem flatt, vend og press med tang, til de blir mer smidige og har fått en lett fargeendring, ca. 1 minutt. Dekk chiles med varmt vann i en bolle og la dem trekke til de er myke, ca. 20 minutter, og sil deretter av vannet.
- 3Mos chiles, tomatillos, koriander, hvitløk, brunt sukker, melasse, spisskummen og 1 teskje salt i en blender til en jevn puré, ca. 1 minutt.
- 4Varm opp olje i en 25 cm tung stekepanne over middels høy varme til den skinner, og kok salsaen (den vil sprute), rør av og til, til den er litt tykkere, 5 til 8 minutter.
- 5Grill biffene: Forbered en grill for direkte varme over varm kull (høy varme for gassgrill); se Grilleprosedyre. Visp sammen 2 ss olje, spisskummen, 1 ½ teskje salt og 1 teskje pepper, og pensle biffene med blandingen. Smør inn grillristen med olje, og grill deretter biffene, dekket bare hvis du bruker gassgrill, og vend en gang, til grillmerker vises, totalt 4 til 6 minutter for medium-rare. La biffene hvile på et skjærebrett, løst dekket med folie, i 10 minutter.
- 6Forbered en grill for direkte varme over varm kull (høy varme for gassgrill); se Grilleprosedyre.
- 7Visp sammen 2 ss olje, spisskummen, 1 ½ teskje salt og 1 teskje pepper, og pensle biffene med blandingen.
- 8Smør inn grillristen med olje, og grill biffene, dekket bare hvis du bruker gassgrill, og vend en gang, til grillmerker vises, totalt 4 til 6 minutter for medium-rare. La biffene hvile på et skjærebrett, løst dekket med folie, i 10 minutter.
- 9Lag salat mens biffene hviler: Tynnskjær tomatillos og bland med koriander, sjalottløk, limesaft, de resterende 2 ss olje, samt salt og pepper etter smak. Skjær biffene i serveringsstykker og topp med salsa og salat.
- 10Tynnskjær tomatillos og bland med koriander, sjalottløk, limesaft, de resterende 2 ss olje, samt salt og pepper etter smak.
- 11Skjær biffene i serveringsstykker og topp med salsa og salat.