
Grillet kylling med rosmarin og hvitløk
oppskrift på saftig grillet kylling med frisk rosmarin og hvitløk. perfekt for en smakfull middag eller grilling ute.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 sitron
- 3 lb kyllingstykker
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje svart pepper
- 1 spiseskje finhakket fersk rosmarin
- 1 teskje finhakket hvitløk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen med grillfunksjon. Fjern 4 (3 x 1/2 tommer) striper med skall fra sitronen med en grønnsaksskreller, unngå den hvite biten (pith), og kutt deretter strimlene diagonalt i tynne skiver. Del sitronen i to, og press saften ut i en liten bolle. Legg kyllingen i en stor bolle med salt, pepper og 1 spiseskje sitronsaft, og vend godt slik at den blir dekket. Overfør kyllingen, med skinnsiden ned, til rist i en stekeplate med grill, og grill 3 til 4 tommer fra varmen, og snu den hver 5. minutt, totalt 15 minutter. Ta stekeplaten ut av ovnen, og overfør kyllingen til en tallerken med tang. Fjern forsiktig risten fra stekeplaten, og tilsett skall, rosmarin, hvitløk og resten av sitronsaften i saftene som har samlet seg i bunnen av stekeplaten. Overfør kyllingen til saftene i stekeplaten, vend godt slik at den blir dekket, og legg den med skinnsiden opp. Sett stekeplaten tilbake i ovnen og grill kyllingen til den er gjennomstekt, ytterligere 3 til 5 minutter. Overfør kyllingen til et serveringsfat og hell eventuelle safter fra stekeplaten over.
- 2Forvarm ovnen med grillfunksjon.
- 3Fjern 4 striper med skall (3 x 1/2 tommer) fra sitronen med en grønnsaksskreller, unngå den hvite biten (pith), og kutt deretter strimlene diagonalt i tynne skiver. Del sitronen i to, og press saften ut i en liten bolle.
- 4Legg kyllingen i en stor bolle med salt, pepper og 1 spiseskje sitronsaft, og vend godt slik at den blir dekket. Overfør kyllingen, med skinnsiden ned, til rist i en stekeplate med grill, og grill 3 til 4 tommer fra varmen, og snu den hver 5. minutt, totalt 15 minutter.
- 5Ta stekeplaten ut av ovnen, og overfør kyllingen til en tallerken med tang. Fjern forsiktig risten fra stekeplaten, og tilsett skall, rosmarin, hvitløk og resten av sitronsaften i saftene som har samlet seg i bunnen av stekeplaten.
- 6Overfør kyllingen til saftene i stekeplaten, vend godt slik at den blir dekket, og legg den med skinnsiden opp. Sett stekeplaten tilbake i ovnen og grill kyllingen til den er gjennomstekt, ytterligere 3 til 5 minutter.
- 7Overfør kyllingen til et serveringsfat og hell eventuelle safter fra stekeplaten over.