
Indiske chili-egg
oppskrift på indian chile eggs, en smakfull og krydret rett som passer til frokost eller lunsj. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1. 6 store egg
- 2. 1/2 teskje malt spisskummen
- 3. Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 4. 2 spiseskjeer klarnet smør (ghee)
- 5. 3 friske grønne finger-chili eller 4 grønne jalapeño-chili, uten frø og finhakket
- 6. 6 vårløk, hakket
- 7. 1 teskje revet fersk ingefær
- 8. 1 stor moden tomat, skrelt, uten frø og hakket
- 9. 2 spiseskjeer finhakket fersk koriander (cilantro)
- 10. 1/8 teskje malt gurkemeie
- 11. 1 middels stor tomat, delt i båter, til pynt
- 12. Ferske korianderblader (cilantro), til pynt
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor bolle pisker du eggene sammen med spisskummen, salt og pepper. I en stor non-stick panne smelter du det klarnede smøret over middels varme, og deretter koker du chiliklypene, vårløkene og ingefæren til de er myke, ca. 3 minutter, mens du rører. Tilsett tomaten, koriander og gurkemeie, og kok i 2 minutter under omrøring.
- 22. Tilsett eggene og kok på middels varme til de har stivnet, men ikke er tørre, ca. 3 minutter, ved å løfte dem forsiktig og vende dem med en slikkepott. Når de har stivnet, overfører du dem til et serveringsfat og pynter med tomatbåter og korianderblader. Server umiddelbart.