John Dory med stekt fennikel og ansjovissmørsaus

John Dory med stekt fennikel og ansjovissmørsaus

Lær hvordan du lager en delikat rett med john dory, stekt fennikel og ansjovissmørsaus. En elegant hovedrett som imponerer gjestene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 stk. 207-gram John Dory- eller sjømatfiléter
  • 1 ss olivenolje
  • 2 kopper tørr hvitvin
  • 7 hermetiske ansjos, drenert og finhakket
  • 1/4 kopp (1/2 stang) kaldt smør, skåret i biter
  • Stekt fennikel
  • 1/4 kopp hakket fersk italiensk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Pensle John Dory med olje. Strø over salt og pepper. Varm opp en stor, tung stekepanne over middels høy varme til den er varm. Legg i fisken og kok til den er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 3 minutter på hver side. Overfør fisken til et serveringsfat; dekk med aluminiumsfolie for å holde den varm. Hell av eventuelt olje fra pannen. Tilsett vin og ansjoser og kok opp til væsken er redusert til 1/3 kopp, ca. 12 minutter. Tilsett smør og visp til det er smeltet og glatt. Krydre sausen med pepper etter smak. Anrett stekt fennikel i midten av tallerkenen. Legg fisken oppå. Hell sausen over. Strø over persille og server.
  2. 2Pensle John Dory med olje. Strø over salt og pepper. Varm opp en stor, tung stekepanne over middels høy varme til den er varm. Legg i fisken og kok til den er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 3 minutter på hver side. Overfør fisken til et serveringsfat; dekk med aluminiumsfolie for å holde den varm. Hell av eventuelt olje fra pannen. Tilsett vin og ansjoser og kok opp til væsken er redusert til 1/3 kopp, ca. 12 minutter. Tilsett smør og visp til det er smeltet og glatt. Krydre sausen med pepper etter smak.
  3. 3Anrett stekt fennikel i midten av tallerkenen. Legg fisken oppå. Hell sausen over. Strø over persille og server.