
Sørlig stekt grillet kylling
Lær hvordan du lager saftig og velsmakende southern fried barbecue chicken med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddagen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 egg
- 2. ½ kopp vann
- 3. ¾ kopp melk
- 4. 3 spiseskjeer hvitløkssalt
- 5. 3 spiseskjeer svart pepper
- 6. 5 kopper allsidig mel
- 7. 1 spiseskje løkpulver
- 8. 1 spiseskje mesquite-krydder
- 9. 2–3 kopper olje til steking, eller etter behov
- 10. 1 4-punds kylling, delt opp i biter
- 11. Nonstick-kokkespray
- 12. 1 kopp (8 unser) favorittbarbequesaus
- 13. 1 boks (22 unser) BUSH'S® Bourbon og brunt sukker grillbønner
Fremgangsmåte
- 11. En amerikansk klassiker med en liten vri fra sør i sørstatene, denne sprø og røykfylte kyllingen vil garantert bli en favoritt på grillen.
- 22. I en stor bolle, visp sammen egg, vann, melk, 2 spiseskjeer hvitløkssalt og 2 spiseskjeer pepper til en jevn blanding.
- 33. I en stor flat panne, rør sammen mel, resterende spiseskjeer hvitløkssalt, pepper, løkpulver og mesquite-krydder.
- 44. Fyll en stor, tung stekepanne eller wok halvfull med olje og varm opp til 185 grader Celsius (365 grader Fahrenheit) på grillen eller sidebrenneren. Bruk tang til å dyppe hvert kyllingstykke i eggeblandingen, deretter i melet, tilbake i eggeblandingen og igjen i melet. Sett på et fat til alle stykkene er dekket.
- 55. Kok kyllingen i porsjoner, ikke overfyll pannen. Stek til den er gyllen på hver side.
- 66. Smør en stor ildfast form godt med non-stick stekespay og legg de stekte kyllingstykkene i formen. Hell barbecue-sausen over kyllingen.
- 77. Stek i ovnen ved 185 grader Celsius (365 grader Fahrenheit) i 10-15 minutter, til sausen har boblet og karamellisert, og et kjøtttermometer som settes inn i den tykkeste delen av kyllingbrystet viser en indre temperatur på 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit).
- 88. Server med en boks (22 ounces) BUSH'S® Bourbon og brunt sukker grillbønner.