
Røkt fiskemiddag
oppskrift på røkt fisk middag som er enkel å lage og perfekt for en smakfull kveld. flott for hele familien og enkel å tilpasse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 mellomstore agurker (ca. 700 gram), skrelt, delt på langs, og tynne skiver
- 2. 2 spiseskjeer kosher-salt
- 3. 1/4 kopp rømme
- 4. 3 spiseskjeer hakket frisk dill
- 5. 3 teskjeer hvitvinseddik
- 6. En klype cayennepepper
- 7. Nykvernet svart pepper
- 8. 1/2 rød løk, tynne skiver
- 9. 450–560 gram assortert røkt fisk, som laks, ørret, makrell eller hvitfisk
- 10. 1 bunt vannlilje, med de tykke stilkene fjernet
- 11. 1/2 kopp ferdig horseradish
- 12. Valgfritt: Multigrain-brød
Fremgangsmåte
- 11. Bland agurkene og saltet i en stor bolle, og la det stå i romtemperatur i 1 time. Sil agurkene i en sil over vasken, skyll dem grundig under kaldt rennende vann, og la dem renne godt av. Tørk dem forsiktig med et kjøkkenpapir. Overfør agurkene til en stor bolle og bland dem med rømme, dill, 1 teskje eddik, cayennepepper, og smak til med pepper. I mellomtiden, vend løken med de resterende 2 teskjeene eddik i en mikrobølgesikker bolle, og varm opp på høy effekt i 1 minutt. La det avkjøle.
- 22. Anrett fisken, agurksalaten, løken, vannkressen og skålene med pepperrot på et stort serveringsfat. Hvis ønskelig, server med multigrainbrød.