
Smokey Bones oppskrift på svinenakke
Lær hvordan du lager den perfekte smokey bones svineskulder med denne enkle oppskriften. Perfekt for grillkvelden eller helgen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 260 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 hel svinekam
- 2. 3,8 liter kyllingbuljong
- 3. 3 kopper hjemmelaget eller kommersielt tilgjengelig tørr barbecue-krydderblanding, malt til pulver
- 4. 1 kopp sukker
- 5. 1 kopp hjemmelaget eller kommersielt tilgjengelig barbecue-saus, pluss ekstra til glazing
- 6. 1/4 kopp Worcestershire-saus
- 7. 450 gram smør, smeltet
- 8. 1 kopp olivenolje
- 9. Omtrent 3,8 liter eplejuice
- 10. 2 spiseskjeer mais sirup til glazing, valgfritt
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: En kull- eller vedfyrt grill eller røykovn; en kjøttinjeksjon.
- 22. Tenn opp i røykovnen eller grillen. La ilden brenne i omtrent 2 timer til temperaturen i kokeen er 225 grader Fahrenheit.
- 33. I mellomtiden tar du ut svinebrystet fra kjøleskapet og lar det hvile ved romtemperatur i 1 time.
- 44. Kok kyllingkraften opp i en stor kjele. Tilsett 2 kopper av krydderblandingen, deretter sukker, barbecue-saus og Worcestershire-saus, og la det småkoke til alt er oppløst. Bruk en håndmikser eller visp, og gradvis innarbeid det smeltede smøret og olivenoljen. Bland til kraften og fettet emulsifiserer, og sett marinaden til avkjøling.
- 55. Gni svinebrystet godt inn med den resterende koppen av tørrkrydderet, og la kjøttet hvile i 20 minutter. Mål opp marinaden, og tilsett nok eplejuice til å oppnå et forhold på 3 deler marinade til 1 del juice. Injiser marinaden og juicen inn i svinekjøttet gjentatte ganger til kjøttet er mettet og ikke kan ta opp mer.
- 66. Kok svinebrystet ved 225 grader Fahrenheit i grillen eller røykovnen (tilsett mer kull eller ved etter behov for å opprettholde temperaturen). Etter omtrent 4 timer bør kjøttet ha fått en rik rødbrun farge. Ta kjøttet ut av kokeen, pakk det inn i aluminiumsfolie, og legg det tilbake, med fett-siden ned, i grillen eller røykovnen. Begynn å sjekke kjernetemperaturen med et steketermometer hver time til den når mellom 180 og 190 grader Fahrenheit i midten. (Dette tar omtrent 4 timer til; bena skal trekke seg ut rent, mens kjøttet forblir fast.)
- 77. Glaser svinebrystet med barbecue-saus, gjerne blandet med litt mais sirup for ekstra glans. Bruk en stor gaffel til å dra kjøttet av bena, og server.