Kyllingsatay-spyd med wasabimajones

Kyllingsatay-spyd med wasabimajones

Lær hvordan du lager deilige kylling satay spyd med en kremet wasabi majones. Perfekt som forrett eller snacks for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund kjøttdeig av kylling
  • 2. 1/2 kopp kokosflak
  • 3. 2 spiseskjeer hakkede ferske korianderblader
  • 4. 1 egg
  • 5. 2 teskjeer brunt sukker
  • 6. 1 teskje revet limeskall
  • 7. 1 teskje soyasaus
  • 8. 1 teskje salt
  • 9. 1 teskje pepper
  • 10. Krydderpasta, oppskrift følger
  • 11. Limebåter, til pynt
  • 12. Ferske korianderkvister, til pynt
  • 13. Røde chili, til pynt
  • 14. Wasabimajones, oppskrift følger

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 31. 1 pund malt kylling
  4. 41/2 kopp kokosflak
  5. 52 spiseskjeer hakkede friske korianderblader
  6. 61 egg
  7. 72 teskjeer brunt sukker
  8. 81 teskje revet limeskall
  9. 91 teskje soyasaus
  10. 101 teskje salt
  11. 111 teskje pepper
  12. 12Krydderpasta, oppskrift følger
  13. 13Limeskiver, til pynt
  14. 14Ferske korianderkvister, til pynt
  15. 15Røde chili, til pynt
  16. 16Wasabimajones, oppskrift følger
  17. 172. Forvarm grillen. I en food processor, legg i kylling, kokos, hakket koriander, egg, sukker, limeskall, soyasaus, salt, pepper og krydderpasta. Kjør til det er godt blandet, og del deigen i 8 like deler. Fukt hendene med vann og form kyllingblandingen rundt den øverste halvdelen av 8 trepinner som har vært bløtlagt i vann i 30 minutter. Plasser spiddene på en lett smurt, aluminiumsfoliebelagt stekeplate med grillelement, og grill i ca. 12 minutter, snu av og til. Anrett spiddene på et serveringsfat og pynt med limeskiver, koriander og røde chili. Server varme med wasabimajones til dipping.
  18. 183. Krydderpasta:
  19. 192 mellomstore røde chili, uten frø og hakket
  20. 202 hvitløksfedd, finhakket
  21. 212 vårløk, hakket
  22. 221 teskje revet fersk ingefær
  23. 231 skrelt og hakket romatomat
  24. 242 teskjeer olivenolje
  25. 25Legg alle ingrediensene, unntatt olivenolje, i en food processor og kjør til det er grovhakket. Varm oljen i en middels stor stekepanne over middels varme. Tilsett chili-blandingen og kok i ca. 2 minutter, rør om. La avkjøle før bruk.