
Kyllingsatay-spyd med wasabimajones
Lær hvordan du lager deilige kylling satay spyd med en kremet wasabi majones. Perfekt som forrett eller snacks for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pund kjøttdeig av kylling
- 2. 1/2 kopp kokosflak
- 3. 2 spiseskjeer hakkede ferske korianderblader
- 4. 1 egg
- 5. 2 teskjeer brunt sukker
- 6. 1 teskje revet limeskall
- 7. 1 teskje soyasaus
- 8. 1 teskje salt
- 9. 1 teskje pepper
- 10. Krydderpasta, oppskrift følger
- 11. Limebåter, til pynt
- 12. Ferske korianderkvister, til pynt
- 13. Røde chili, til pynt
- 14. Wasabimajones, oppskrift følger
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 31. 1 pund malt kylling
- 41/2 kopp kokosflak
- 52 spiseskjeer hakkede friske korianderblader
- 61 egg
- 72 teskjeer brunt sukker
- 81 teskje revet limeskall
- 91 teskje soyasaus
- 101 teskje salt
- 111 teskje pepper
- 12Krydderpasta, oppskrift følger
- 13Limeskiver, til pynt
- 14Ferske korianderkvister, til pynt
- 15Røde chili, til pynt
- 16Wasabimajones, oppskrift følger
- 172. Forvarm grillen. I en food processor, legg i kylling, kokos, hakket koriander, egg, sukker, limeskall, soyasaus, salt, pepper og krydderpasta. Kjør til det er godt blandet, og del deigen i 8 like deler. Fukt hendene med vann og form kyllingblandingen rundt den øverste halvdelen av 8 trepinner som har vært bløtlagt i vann i 30 minutter. Plasser spiddene på en lett smurt, aluminiumsfoliebelagt stekeplate med grillelement, og grill i ca. 12 minutter, snu av og til. Anrett spiddene på et serveringsfat og pynt med limeskiver, koriander og røde chili. Server varme med wasabimajones til dipping.
- 183. Krydderpasta:
- 192 mellomstore røde chili, uten frø og hakket
- 202 hvitløksfedd, finhakket
- 212 vårløk, hakket
- 221 teskje revet fersk ingefær
- 231 skrelt og hakket romatomat
- 242 teskjeer olivenolje
- 25Legg alle ingrediensene, unntatt olivenolje, i en food processor og kjør til det er grovhakket. Varm oljen i en middels stor stekepanne over middels varme. Tilsett chili-blandingen og kok i ca. 2 minutter, rør om. La avkjøle før bruk.