Klassisk Crème Brûlée
Lær hvordan du lager en perfekt klassisk creme brulee med denne enkle oppskriften. En luksuriøs dessert som imponerer enhver gjest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 3 kopper kremfløte
- 2. 3/4 kopp sukker
- 3. 1 vaniljestang, delt og skrapet
- 4. 1 spiseskje mørk rom
- 5. 8 store eggeplommer
- 6. Ekstra sukker til karamelltoppen
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 300 grader. I en middels stor kjele, kombiner fløte, 1 spiseskje sukker og vaniljebønnen. Varm opp til det nesten koker. I mellomtiden, ha resten av sukkeret, rom og eggeplommer i en stor bolle og visp lett for å blande. Mens du forsiktig visper eggeplommene, hell den varme fløten i en tynn stråle over dem for å varme dem opp gradvis. Sil over i en kanne. Fordel eggekremen i 8 små former. Skum av eventuelle bobler på overflaten. Sett formene i en langpanne og tilsett nok varmt vann til å nå halvveis opp på sidene av formene. Dekk langpannen tett med aluminiumsfolie og stek i 35–45 minutter. Kremen skal fortsatt bevege seg litt når du rører ved den, men overflaten skal være fast. La den avkjøle til romtemperatur i vannbadet, før du tar ut formene og setter dem i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten. For å servere, dryss på litt sukker og bruk en gassbrenner for å smelte overflaten til karamell.