Hello Fresh Mobile Banner
Klassisk Crème Brûlée

Klassisk Crème Brûlée

Lær hvordan du lager en perfekt klassisk creme brulee med denne enkle oppskriften. En luksuriøs dessert som imponerer enhver gjest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 kopper kremfløte
  • 2. 3/4 kopp sukker
  • 3. 1 vaniljestang, delt og skrapet
  • 4. 1 spiseskje mørk rom
  • 5. 8 store eggeplommer
  • 6. Ekstra sukker til karamelltoppen

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 300 grader. I en middels stor kjele, kombiner fløte, 1 spiseskje sukker og vaniljebønnen. Varm opp til det nesten koker. I mellomtiden, ha resten av sukkeret, rom og eggeplommer i en stor bolle og visp lett for å blande. Mens du forsiktig visper eggeplommene, hell den varme fløten i en tynn stråle over dem for å varme dem opp gradvis. Sil over i en kanne. Fordel eggekremen i 8 små former. Skum av eventuelle bobler på overflaten. Sett formene i en langpanne og tilsett nok varmt vann til å nå halvveis opp på sidene av formene. Dekk langpannen tett med aluminiumsfolie og stek i 35–45 minutter. Kremen skal fortsatt bevege seg litt når du rører ved den, men overflaten skal være fast. La den avkjøle til romtemperatur i vannbadet, før du tar ut formene og setter dem i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten. For å servere, dryss på litt sukker og bruk en gassbrenner for å smelte overflaten til karamell.