Gullfargede båndpasta med squash og tomat

Gullfargede båndpasta med squash og tomat

Lær hvordan du lager en smakfull og fargerik pasta med golden ribbons, zucchini og tomat. En perfekt rett for en rask og sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 mellomstore gule, vine- modne tomater eller gulegrønne arvestomater, eller 1 kopp gule druetomater
  • 1 ½ kopper kyllingkraft
  • En sunn klype safrantråder, ca. 25 tråder
  • Salt
  • 450 gram egg tagliatelle
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
  • 2 spiseskjeer godt kvalitets smør
  • 1 stor sjalottløk, finhakket
  • 450 gram små, faste zucchini, hakket i små terninger eller tynne matchstikker
  • 2 store hvitløksfedd, finhakket
  • 2 spiseskjeer hakkede ferske timianblader
  • Nykvernet svart pepper
  • 3 store eggeplommer
  • Ferskrevet Parmigiano-Reggiano

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Hvis du bruker store tomater, skjær et kryss i bunnen med en kniv som går gjennom den ytre skinnet. Kok opp en liten kjele med vann på middels varme og dypp tomatene i vannet i 1 minutt. Ta dem opp og la dem avkjøle i 1 til 2 minutter. Når de er avkjølt nok til å håndtere, skrell, fjern frøene og hakk dem i fine terninger, ca. 1/4 tomme. Sett til side i en liten skål. Hvis du bruker drue- eller cherrytomater, del dem i to og sett til side.
  3. 3Ha kraften og safranen i en liten kjele over middels-lav varme. La det småkoke forsiktig. Kok opp en stor kjele med vann på middels varme til pastaen. Når vannet koker kraftig, salt vannet og tilsett pastaen. Kok pastaen til den er al dente. Sil av vannet.
  4. 4Mens pastaen koker, varm opp en stor stekepanne over middels varme med ekstra virgin olivenolje, et par sirkler med pannen, og smør. Når smøret har smeltet inn i oljen, tilsett sjalottløk, squash, hvitløk og timian. Krydre med salt og pepper etter smak, og stek til grønnsakene er møre, ca. 6 til 7 minutter. Rør inn tomatene og la dem varme gjennom. Tilsett pastaen og rør forsiktig.
  5. 5Pisk eggeplommene i en liten bolle med 1/2 kopp av safransuppen. Hell den resterende suppen og de tempererte eggeplommene over pastaen, og slå av varmen. Vend pastaen og sausen i 1 til 2 minutter for å tykne sausen.
  6. 6Server pastaen umiddelbart i grunne boller, pyntet med parmesan.