Risboller med sesamkaramell
en smakfull oppskrift på risfritters med sesamkaramell. perfekt som dessert eller snacks for en unik smaksopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/3 kopp sesamfrø
- 1 stor appelsin
- 1/2 kopp sukker
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 1/2 kopp kremfløte
- En klype salt
- 4 3/4 kopper helmelk
- En klype salt
- 1/2 til 1 teskje malt kanel
- 1 kopp medium-grain hvit ris
- 1/2 kopp søtet kondensert melk
- 1/4 kopp sukker
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1 1/4 kopper hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 1 stort egg
- Vegetabilsk olje, til steking
Fremgangsmåte
- 1Lag karamellen: Rist sesamfrøene i en stekepanne over middels varme til de er gylne. Overfør dem til en skål. Fjern skallet fra appelsinen i brede strimler, og press appelsinjuicen ut i en egen skål; sett til side.
- 2Kok opp sukkeret i en stekepanne over middels varme, og sving pannen til sukkeret blir dyp ravfarget. Visp inn smør, fløte og salt til det er oppløst. Tilsett appelsinskallet og juicen. Kok opp, og visp til sausen tykner, ca. 5 til 10 minutter. Ta av varmen. Rør inn sesamfrøene. (Du kan oppbevare sausen i kjøleskap, dekket, i opptil 1 dag; varm opp før servering.)
- 3Lag fritterne: Kok opp 4 kopper melk, salt og kanel i en kjele over middels høy varme. Tilsett risen, og skru ned varmen til middels. Kok under omrøring til risen er mør, ca. 20 til 25 minutter. Rør inn kondensert melk og 2 ss sukker; kok opp og rør til det tykner, ca. 5 til 10 minutter til. Rør inn vaniljen og la det avkjøle helt.
- 4Rull teskjeer av risblandingen til baller. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett, dekk til og sett i kjøleskapet til de skal friteres.
- 5Lag røren: Visp sammen mel, bakepulver og de resterende 2 ss sukker i en bolle. Visp egget og de resterende 3/4 koppen melk i et målebeger, og visp gradvis inn i melblandingen til det er glatt.
- 6Varm opp 5 cm vegetabilsk olje i en vid kjele til en dypfriteringstermometer viser 180°C (350°F). Arbeid i porsjoner, dypp risballene i røren med en gaffel, og friter til de er gylne, og snu dem en gang, ca. 8 minutter per porsjon. (Sett oljen tilbake til 180°C mellom porsjonene.) La renne av på kjøkkenpapir. Dryss over karamellen.
- 7Fotograf: Yunhee Kim