Bulgursalat med vårløkvinaigrette
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull bulgur salat med grønn løk vinaigrette. Perfekt for sommermåltidet eller som lettere middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp mediumgrovt bulgur
- 1/2 liten rød løk, finhakket
- 2 plommetomater, finhakket
- 1 kopp fersk flatbladpersille, finhakket
- 1/2 kopp fersk mynte, finhakket
- 4 grønne løk, skivet
- 1/4 kopp fersk limejuice
- 1 spiseskje hvetehonning
- 1 serranosleiv, hakket
- 1/2 kopp raps- eller olivenolje
- 1 teskje kosher-salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Legg bulgur i en stor bolle, hell over 3 kopper kokende vann, dekk bollen med plastfolie og la den stå til den er mør, omtrent 15 til 20 minutter. Sil godt av, klem ut så mye vann som mulig, om nødvendig. Returner den kokte bulguren til bollen og bland inn løk, tomater, persille, mynte og 4 skivede grønne løk.
- 3Hell limesaft, honning, serrano og 1/2 kopp hakket grønn løk i en blender og kjør til det er glatt. Med motoren i gang, tilsett sakte oljen til det er emulgert. Hvis blandingen virker for tykk, kjør inn noen spiseskjeer kaldt vann, og smak til med salt og pepper.
- 4Overfør salaten til et fat og drypp med den grønne løkvinaigretten.