Fransk løksuppe

Fransk løksuppe

Lær hvordan du lager en klassisk fransk løksuppe med denne enkle oppskriften. Perfekt for kalde vinterdager – smakfull, varm og lett å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer (2 unser) smør
  • 5 pund løk, skivet
  • 1 kopp sherry
  • 16 kopper kyllingkraft
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 6 crostini
  • 12 skiver sveitserost

Fremgangsmåte

  1. 1Til suppen: I en stor kjele over middels varme smelter du smøret. Tilsett de skivede løkene og kok, rør jevnlig, til løken er en rik, karamellisert brunfarge. Deglaser kjelen med sherryen og kok til alkoholen er kokt bort. Tilsett kyllingkraften og la det småkoke i 30 til 45 minutter. Krydre med salt og pepper.
  2. 2Til serveringen: Forvarm grillen.
  3. 3Hell omtrent 300 til 350 gram suppe i 6 ovnsfaste små former. Topp hver porsjon med en crostini, etterfulgt av 2 skiver sveitserost.
  4. 4Plasser formene på et stekebrett og sett dem under grillen på øverste rille i ovnen. Stek til osten er smeltet og fått en gyllenbrun farge.