
Vaniljemuffins
Lær hvordan du lager deilige vanilla cupcakes med denne enkle oppskriften. Perfekt til fest eller som en søt snack, raskt og enkelt å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/4 kopper hvetemel (all-purpose mel)
- 2. 1/4 kopp quinoa- eller mandelmel
- 3. 1 1/2 teskje bakepulver
- 4. 1/2 teskje fin sjøsalt
- 5. 1 kopp sukker
- 6. 1/2 kopp (1 stang) smør, romtemperert
- 7. 2 store egg, romtempererte
- 8. 1/2 kopp hel melk, romtemperert
- 9. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 10. Valgfri frosting
- 11. Spesialutstyr: en muffinsform med 12 former og 12 papirformer, for eksempel Betty Crocker Standard Size Baking Cups
Fremgangsmåte
- 1Plasser en ovnrack i midten av ovnen. Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit. Kle en 12-koppers muffinsform med papirformer. Sett til side.
- 2I en middels stor bolle, visp sammen mel, bakepulver og salt.
- 3I en stor bolle, bruk en elektrisk håndmikser, pisk sammen sukker og smør til det er godt blandet. Tilsett egg, melk og vanilje. Pisk til det er glatt. Tilsett de tørre ingrediensene og bland til det akkurat er kombinert.
- 4Fyll muffinsformene med røren, ca. 1/4 kopp i hver form. Stek til de er puffet opp og kaken spretter tilbake når du trykker på den, ca. 15 til 17 minutter.
- 5Overfør til en avkjølingsrist og la avkjøle helt, ca. 30 minutter.
- 6Bruk en liten slikkepott til å smøre frosting på toppen av cupcakesene. La frostingen sette seg i 20 minutter før servering.