Klassisk vegansk skillet-kornbrød

Klassisk vegansk skillet-kornbrød

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull vegansk skillet-kornbrød. Perfekt til frokost eller som tilbehør. Enklere blir det ikke!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 til 2 spiseskjeer vegansk smør-erstatning, for eksempel Earth Balance, pluss ekstra til servering
  • 2. 1 kopp middels malt gult maismel
  • 3. 1 kopp usøtet, siktet hvetemel
  • 4. 1/2 kopp sukker
  • 5. 2 teskjeer bakepulver
  • 6. 1 teskje fint havsalt
  • 7. 1 kopp naturell, usøtet soyamelk eller riskrem
  • 8. 1/3 kopp rapsolje (helst ikke-GMO)
  • 9. Egg-erstatning for 2 egg (følg instruksjonene på pakken)
  • 10. Agavesirup, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en 23-centimeters støpejernspanne
  2. 22. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  3. 33. Tilsett 1 til 2 spiseskjeer av smør-erstatningen i en 23-centimeters støpejernspanne og plasser pannen i den varme ovnen i 10 minutter.
  4. 44. Mens pannen varmes opp i ovnen, visp sammen maismel, mel, sukker, bakepulver og havsalt i en stor bolle til det er godt blandet. Visp sammen soyamelk, olje og eggerstatning i en middels stor bolle, og tilsett deretter i melblandingen. Rør til alt det tørre er innarbeidet i det våte (noen små klumper er greit).
  5. 55. Ta pannen ut av ovnen og vipp den for å dekke bunnen og sidene med den smør-erstatningen som har smeltet. Bruk en slikkepott av gummi for å overføre røren til pannen, og fordel den jevnt utover. Stek til en kakepinne satt inn i midten av maisbrødet kommer ut ren, ca. 20 til 25 minutter. La det avkjøle i noen minutter før du skjærer det i vinger og serverer med smør-erstatning og agavesirup.