Klassisk vegansk skillet-kornbrød
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull vegansk skillet-kornbrød. Perfekt til frokost eller som tilbehør. Enklere blir det ikke!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 til 2 spiseskjeer vegansk smør-erstatning, for eksempel Earth Balance, pluss ekstra til servering
- 2. 1 kopp middels malt gult maismel
- 3. 1 kopp usøtet, siktet hvetemel
- 4. 1/2 kopp sukker
- 5. 2 teskjeer bakepulver
- 6. 1 teskje fint havsalt
- 7. 1 kopp naturell, usøtet soyamelk eller riskrem
- 8. 1/3 kopp rapsolje (helst ikke-GMO)
- 9. Egg-erstatning for 2 egg (følg instruksjonene på pakken)
- 10. Agavesirup, til servering
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: en 23-centimeters støpejernspanne
- 22. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 33. Tilsett 1 til 2 spiseskjeer av smør-erstatningen i en 23-centimeters støpejernspanne og plasser pannen i den varme ovnen i 10 minutter.
- 44. Mens pannen varmes opp i ovnen, visp sammen maismel, mel, sukker, bakepulver og havsalt i en stor bolle til det er godt blandet. Visp sammen soyamelk, olje og eggerstatning i en middels stor bolle, og tilsett deretter i melblandingen. Rør til alt det tørre er innarbeidet i det våte (noen små klumper er greit).
- 55. Ta pannen ut av ovnen og vipp den for å dekke bunnen og sidene med den smør-erstatningen som har smeltet. Bruk en slikkepott av gummi for å overføre røren til pannen, og fordel den jevnt utover. Stek til en kakepinne satt inn i midten av maisbrødet kommer ut ren, ca. 20 til 25 minutter. La det avkjøle i noen minutter før du skjærer det i vinger og serverer med smør-erstatning og agavesirup.