Bakt fransk toast med pekannøttkrumme

Bakt fransk toast med pekannøttkrumme

oppskrift på baket fransk toast med pekannøttcrumble. en deilig frokost- eller dessertrett som kombinerer søt fransk toast med knasende nøttecrumble.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 brød på 450 gram challah, skåret i skiver 2,5 cm tykke
  • Usaltet smør, romtemperert (til smøring av formen)
  • 4 store egg
  • 4 store eggeplommer
  • 2 kopper kremfløte
  • 2 kopper helmelk
  • ½ kopp sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • ½ teskje malt kanel
  • ½ teskje malt muskatnøtt
  • ½ teskje kosher-salt
  • ½ kopp pekannøtter
  • 2 spiseskjeer kaldt usaltet smør, i biter
  • 2 spiseskjeer lyst brunt sukker
  • ½ teskje kosher-salt
  • Solbærsirup

Fremgangsmåte

  1. 1For fransk toast: Fordel brødet på et stekeplate med kant; la det stå over natten. Smør en ildfast form på 33x23 cm. Skjær brødet slik at skivene er omtrent like store. Legg dem i lag i formen, overlappende, i rader. Visp egg, eggeplommer, fløte, melk, sukker, vanilje, kanel, muskatnøtt og salt i en middels bolle. Hell blandingen over brødet, og trykk lett på brødet for å hjelpe det å trekke til seg eggekremen. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer. FORHÅNDSBESTILLING: Kan lages dagen før. Oppbevares kjølig.
  2. 2Fordel brødet på et stekeplate med kant; la det stå over natten.
  3. 3Smør en 33x23 cm stor ildfast form. Skjær brødet slik at skivene er omtrent like store. Legg dem i lag i formen, overlappende.
  4. 4Visp egg, eggeplommer, fløte, melk, sukker, vanilje, kanel, muskatnøtt og salt i en middels bolle. Hell over brødet, og trykk lett for å hjelpe det å trekke til seg eggekremen. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer.
  5. 5FORHÅNDSBESTILLING: Kan lages dagen før. Oppbevares kjølig.
  6. 6For pekannøttkrumme og montering: Forvarm ovnen til 190°C. Kjør pekannøtter, smør, brunt sukker og salt i en food processor til nøttene er grovhakket. Strø pekannøttkrummen over det gjennombløtte brødet. Plasser formen på et stekeplate med kant og dekk tett med aluminiumsfolie. Stek til det er gjennomvarmt (en kniv stukket inn i midten skal føles varm), ca. 25–30 minutter. Fjern folien og stek videre til det er dypt brunt, ytterligere 35–40 minutter. La det avkjøle litt før servering med solbærsaus. FORHÅNDSBESTILLING: Kan lages dagen før. Dekk til og oppbevar kjølig.
  7. 7Forvarm ovnen til 190°C. Kjør pekannøtter, smør, brunt sukker og salt i en food processor til nøttene er grovhakket.
  8. 8Strø pekannøttkrummen over det gjennombløtte brødet. Plasser formen på et stekeplate med kant og dekk tett med aluminiumsfolie. Stek til det er gjennomvarmt (en kniv innstikket i midten skal føles varm), ca. 25–30 minutter. Fjern folien og stek videre til det er dypt brunt, ytterligere 35–40 minutter. La det avkjøle litt før servering med solbærsaus.
  9. 9FORHÅNDSBESTILLING: Kan lages dagen før. Dekk til og oppbevar kjølig.