
Madidis laks
oppskrift på madidi's salmon, en enkel og smakfull rett med laks som passer for hele familien. perfekt for en helgehelg eller hverdag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss vegetabilsk olje
- 3 ss smør, delt, pluss mer til å pensle fisken
- 2 (170 g) laksefileter
- 1 kopp hakket rødkål
- 1/4 kopp blandede nøtter
- 1/4 kopp rosiner, bløtlagt i portvin
- En klype cayennepepper
- En klype ferske timianblader
- Lakse-mousse, oppskrift følger
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 260 grader Celsius.
- 2Varm opp olje og 1 spiseskje smør i en stekepanne stor nok til å romme begge filetene. Legg laksen i pannen og stek i ca. 1 ½ minutt på hver side. Overfør pannen til ovnen og stek til den er gjennomstekt, omtrent 3 minutter. Ta ut av ovnen og pensle med smør.
- 3I mellomtiden smelter du 2 spiseskjeer smør på lav varme. Tilsett kål og sautér på lav varme i ca. 5 til 7 minutter. Tilsett nøtter, rosiner og krydder, og vend godt sammen. Legg laksefiletene på en seng av den sauterte kålen og topp med laksemousse.
- 4Vegetabilsk olje til steking
- 5100 gram lakserester
- 61/2 kopp kremfløte
- 71 egg
- 8En klype spansk paprika
- 9En klype svart pepper
- 10Varm opp ca. 2,5 cm olje i en nederlandsk ovn eller en stor, tung stekepanne (med minst 5 cm høye kanter) til 180 grader Celsius.
- 11Bland de resterende ingrediensene i en food processor til en jevn røre. Form noen baller av laksemousse og stek til de er gyldne. Overfør til en tallerken med papirhåndkle for å renne av før servering.