Madidis laks

Madidis laks

oppskrift på madidi's salmon, en enkel og smakfull rett med laks som passer for hele familien. perfekt for en helgehelg eller hverdag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss vegetabilsk olje
  • 3 ss smør, delt, pluss mer til å pensle fisken
  • 2 (170 g) laksefileter
  • 1 kopp hakket rødkål
  • 1/4 kopp blandede nøtter
  • 1/4 kopp rosiner, bløtlagt i portvin
  • En klype cayennepepper
  • En klype ferske timianblader
  • Lakse-mousse, oppskrift følger

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 260 grader Celsius.
  2. 2Varm opp olje og 1 spiseskje smør i en stekepanne stor nok til å romme begge filetene. Legg laksen i pannen og stek i ca. 1 ½ minutt på hver side. Overfør pannen til ovnen og stek til den er gjennomstekt, omtrent 3 minutter. Ta ut av ovnen og pensle med smør.
  3. 3I mellomtiden smelter du 2 spiseskjeer smør på lav varme. Tilsett kål og sautér på lav varme i ca. 5 til 7 minutter. Tilsett nøtter, rosiner og krydder, og vend godt sammen. Legg laksefiletene på en seng av den sauterte kålen og topp med laksemousse.
  4. 4Vegetabilsk olje til steking
  5. 5100 gram lakserester
  6. 61/2 kopp kremfløte
  7. 71 egg
  8. 8En klype spansk paprika
  9. 9En klype svart pepper
  10. 10Varm opp ca. 2,5 cm olje i en nederlandsk ovn eller en stor, tung stekepanne (med minst 5 cm høye kanter) til 180 grader Celsius.
  11. 11Bland de resterende ingrediensene i en food processor til en jevn røre. Form noen baller av laksemousse og stek til de er gyldne. Overfør til en tallerken med papirhåndkle for å renne av før servering.