Tante Lisl sine smørkjeks

Tante Lisl sine smørkjeks

oppskrift på aunt lisl's smørkjeks, perfekte småkaker med rik smørsmak. enkel å lage for en koselig kaffestund.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 pund (2 staver) usaltet smør eller margarin, myknet
  • 2. 3/4 kopp sukker
  • 3. 2 egg
  • 4. 1 spiseskje brandy (valgfritt)
  • 5. En liten klype salt
  • 6. 1/2 teskje vanilje
  • 7. 3 1/2 kopper mel
  • 8. 1 eggeplomme
  • 9. Hakkede nøtter og rosiner eller 1 eggehvite
  • 10. Grovt sukker farget med blå matfarging

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle, pisk smør og sukker sammen. Bland deretter inn egg, brandy, salt, vanilje og mel. La deigen hvile i minst 30 minutter i kjøleskapet. Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse. Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Du kan enten bruke kakeutstikkere eller bruke spissen av en tannpirker som en kniv for å stikke ut småkaker i ønskede former. Når småkakene er utstikket, legg dem forsiktig på et bakepapirkledd stekebrett. Deretter kan du enten pensle dem med eggeplomme og strø over nøtter og rosiner, eller pensle med eggehvite og strø over blå sukker. Stek i ca. 10 minutter, eller til de er gylne og sprø. Bruk en metallspade til forsiktig å løfte hver småkake fra stekebrettet over på en avkjølingsrist eller et flatt fat.