Ristet og most blomkål
oppskrift på bakt og most blomkål, en enkel og sunn rett som passer perfekt som forrett eller tilbehør. lett å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 hoder blomkål, kjernen fjernet, delt i buketter
- 1 spiseskje olivenolje
- 4 kopper hel melk
- 1 teskje salt
- 1 spiseskje usaltet smør
- 1/2 bunt gressløk, finhakket til pynt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3På et bakepapirkledd stekebrett, fordel en fjerdedel av blomkålbukettene med oljen, krydre med salt og stek til de er karamelliserte, ca. 25 minutter.
- 4I mellomtiden, kombiner resten av blomkålen, melk og en halv teskje salt i en middels stor kjele over middels varme.
- 5Kok opp blandingen, dekk til, og kok til blomkålen er mør, ca. 20–25 minutter.
- 6Sil av blomkålen fra melkeblandingen, og sett både blomkålen og væsken til side.
- 7Overfør blomkålen til en blender.
- 8Tilsett resten av saltet og smøret i blenderen.
- 9Hell i halvparten av den reserverte melkeliquiden.
- 10Sett på lokket og kjør blandingen til den er jevn.
- 11Hvis puréen er for tykk, tynn den ut med litt av den resterende væsken.
- 12Smak til med krydder.
- 13Server i en stor serveringsskål, toppet med karamelliserte blomkålbuketter og gressløk.