Ristet og most blomkål

Ristet og most blomkål

oppskrift på bakt og most blomkål, en enkel og sunn rett som passer perfekt som forrett eller tilbehør. lett å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 hoder blomkål, kjernen fjernet, delt i buketter
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 4 kopper hel melk
  • 1 teskje salt
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 1/2 bunt gressløk, finhakket til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3På et bakepapirkledd stekebrett, fordel en fjerdedel av blomkålbukettene med oljen, krydre med salt og stek til de er karamelliserte, ca. 25 minutter.
  4. 4I mellomtiden, kombiner resten av blomkålen, melk og en halv teskje salt i en middels stor kjele over middels varme.
  5. 5Kok opp blandingen, dekk til, og kok til blomkålen er mør, ca. 20–25 minutter.
  6. 6Sil av blomkålen fra melkeblandingen, og sett både blomkålen og væsken til side.
  7. 7Overfør blomkålen til en blender.
  8. 8Tilsett resten av saltet og smøret i blenderen.
  9. 9Hell i halvparten av den reserverte melkeliquiden.
  10. 10Sett på lokket og kjør blandingen til den er jevn.
  11. 11Hvis puréen er for tykk, tynn den ut med litt av den resterende væsken.
  12. 12Smak til med krydder.
  13. 13Server i en stor serveringsskål, toppet med karamelliserte blomkålbuketter og gressløk.