Hello Fresh Mobile Banner
Bakte poteter til middag

Bakte poteter til middag

Lær hvordan du lager deilige bakte poteter til middag med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull kveldsmat eller kveldsmåltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 4 Idaho- eller Russet-poteter, hver på omtrent 8 unser
  • 2. Olivenolje
  • 3. 4 røde paprika, uten frø og finstrimlet
  • 4. 450 gram sopp, renset og finhakket
  • 5. Pesto, soltørket tomat- eller svart olivenpasta etter smak
  • 6. Salt og pepper
  • 7. Yoghurt eller terningost av Parmesan – valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 450 grader. Vask potetene, prikk dem med en gaffel og stek dem i omtrent en time, eller til de er ferdige. (Hvis barna ikke liker veldig sprø skorpe, kan du skylle potetene godt, pakke dem inn i folie og deretter steke; da vil de dampe i stedet for å steke.) I mellomtiden, varm opp olivenolje og sautér paprika og sopp til de er møre. Ta av varmen og rør inn pesto eller annen pasta etter smak, og krydre med salt og pepper. Når potetene er ferdige, skjær dem nesten helt igjennom til bunnen og klem ut litt av potetkjøttet. Legg grønnsaksblandingen over og rundt potetene. Hvis du ikke har tilsatt pesto eller annen pasta, topp med yoghurt; hvis du har tilsatt pesto eller annen pasta, topp med revet Parmesan.
  2. 22. Variasjon for voksne: Rist brød, legg på tynne skiver av sveitsisk ost, Monterey Jack eller Cheddar, og la det smelte litt i brødristeren. Etter at hamburgerblandingen er ferdig, fordel den mellom to stekepanner. Til voksenportjonen kan du tilsette hakkede grønne chili eller finhakkede ferske jalapeñopepper. Kan toppes med rømme og strimler av rød paprika.