Hello Fresh Mobile Banner
Villsvinpølse med løk, sopp og hjemmelaget chutney

Villsvinpølse med løk, sopp og hjemmelaget chutney

oppskrift på villsvinpølse med deilige tilbehør som løk, sopp og hjemmelaget chutney. perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 12 spiseskjeer (1 1/2 stikker) usaltet smør, pluss 2 spiseskjeer til jevning
  • 1 1/2 kopper av tørket frukt som for eksempel svisker, kirsebær, aprikoser, rosiner, epler*
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 middels stor løk, grovhakket
  • 2 selleristilker, grovhakket
  • 1 spiseskje hakket frisk hvitløk
  • 1 spiseskje herbes de Provence (finnes i de fleste store supermarkeder)
  • Salt
  • 1/2 kopp rødvinseddik
  • 2 kopper portvin
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 1/4 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 1 kopp hvitvin
  • 4 til 5 spiseskjeer honning
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 4 stykker villsvinepølse
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 1 1/2 kopper skivede sjampinjonger eller ferske vill-sopp, hvis tilgjengelig
  • 1 spiseskje herbes de Provence
  • Havsalt
  • 1 1/2 kopper hjemmelaget chutney
  • 1/2 kopp portvin

Fremgangsmåte

  1. 1For chutneyen: Varm opp 2 spiseskjeer smør i en liten stekepanne over middels varme. Rør inn melet og kok, mens du rører ofte, i omtrent 5 minutter. Rouxen skal fortsatt være lys i fargen; sett til side. Hakk frukten fint i en food processor. Smelt smøret i en kjele over middels varme. Tilsett løk, selleri, hvitløk og urter, krydre med salt, og kok til det er mykt, ca. 3 til 5 minutter, mens du rører ofte. Tilsett frukten, eddik, halvparten av portvinen, nellik, kanel og muskatnøtt, og la det småkoke i 10 til 15 minutter slik at alle smakene trekkes ut og blandes. Tilsett resten av portvinen og kok opp. Tilsett hvitvin og halvparten av honningen. Skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter. Smak til og juster smaken med mer honning om nødvendig. Tilsett rouxen, litt etter litt, til chutneyen er lett tyknet. Ta av varmen, dekk til, og la det stå til det er avkjølt. Chutneyen kan oppbevares i en vidmasket glassbeholder i kjøleskapet i 2 til 4 uker.
  2. 2For pølsene: Varm opp olivenoljen i en stekepanne over middels varme. Tilsett pølsene, løk, sopp og urter de Provence, og krydre med salt. Stek i 6 til 8 minutter, og sørg for at pølsene er i kontakt med pannen. Tilsett chutneyen og portvinen, og la det småkoke i 3 til 5 minutter, eller til sausen har redusert. Server på en varm tallerken.