Kylling fajita-søppelbrød
Lær hvordan du lager en smakfull chicken fajita garbage bread, en enkel og deilig rett perfekt for matlaging på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer olivenolje
- 2. 2 store, benfrie, skinnløse kyllingbryst, tynne skiver på tvers
- 3. 2 mellomstore rødløk, tynne skiver
- 4. 1 mellomstor grønn paprika, stilket, frøet og tynne skiver
- 5. 1 mellomstor rød paprika, stilket, frøet og tynne skiver
- 6. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 7. 2 teskjeer chilipulver
- 8. 1 teskje malt koriander
- 9. 1 teskje malt spisskummen
- 10. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 11. Finrevet skall av 1 lime
- 12. Hvetemel, til utbaking
- 13. 1 ½ pund ferdigkjøpt pizzadeig (se Kok's Note)
- 14. ½ kopp ferdigkjøpt salsa verde
- 15. 3 kopper revet Monterey Jack-ost, ca. 250 gram
- 16. 1 stort egg, pisket, til eggebad
- 17. Limebåter, til servering
- 18. 1 avokado, skrelt og finmoset
- 19. ⅔ kopp mexicansk crème eller rømme
- 20. 2 spiseskjeer limesaft
- 21. 1 spiseskje finhakket frisk koriander
- 22. Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1For søppelbrødet: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 2Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels varme og tilsett oljen.
- 3Legg i kyllingen og kok, mens du rører, til den er brunet og ikke lenger rosa, ca. 5 minutter.
- 4Overfør kyllingen til papirhåndklær for å renne av, og sett stekepannen tilbake på middels varme.
- 5Varm opp resten av oljen i stekepannen over middels varme, og tilsett løk og begge paprikaene.
- 6Strø over salt og pepper, og kok, mens du rører, til de er lett forkullede og litt myke, ca. 10 minutter.
- 7Rør inn chilipulver, koriander, spisskummen og hvitløk, og kok, mens du rører, til det dufter godt, ca. 1 minutt.
- 8Overfør grønnsakene til en bolle og rør inn limeskallet.
- 9Kjevle ut deigen til en 50 x 35 cm stor rektangel på en lett melet arbeidsflate.
- 10Fordel kyllingstrimlene jevnt på den ene halvdelen av deigen, med start på den kortere siden, og la det være en 2,5 cm bred kant på sidene.
- 11Øs over salsa verde og spre den jevnt over kyllingen.
- 12Strø over Monterrey Jack-osten, og fordel de sauterte grønnsakene jevnt over osten.
- 13Begynn fra den korte siden og rull deigen tett sammen, som en julekake, til en rull.
- 14Klem sammen de åpne sømmene for å forsegle, og legg dem under rullen.
- 15Overfør rullen til det forberedte bakepapiret og pensle med eggeblandingen.
- 16Stek til brødet er gyldent og sprøtt, ca. 40 minutter.
- 17For den grønne cremen: Bland avocado, crème fraîche, limesaft og koriander i en liten bolle, og smak til med salt og pepper.
- 18 La brødet avkjøle i 10 minutter.
- 19Del brødet på langs, og skjær hver halvdel i 4 like skiver på tvers.
- 20Server varmt med den grønne cremen og limebåter.