Kylling fajita-søppelbrød

Kylling fajita-søppelbrød

Lær hvordan du lager en smakfull chicken fajita garbage bread, en enkel og deilig rett perfekt for matlaging på kort tid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 2 store, benfrie, skinnløse kyllingbryst, tynne skiver på tvers
  • 3. 2 mellomstore rødløk, tynne skiver
  • 4. 1 mellomstor grønn paprika, stilket, frøet og tynne skiver
  • 5. 1 mellomstor rød paprika, stilket, frøet og tynne skiver
  • 6. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 7. 2 teskjeer chilipulver
  • 8. 1 teskje malt koriander
  • 9. 1 teskje malt spisskummen
  • 10. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 11. Finrevet skall av 1 lime
  • 12. Hvetemel, til utbaking
  • 13. 1 ½ pund ferdigkjøpt pizzadeig (se Kok's Note)
  • 14. ½ kopp ferdigkjøpt salsa verde
  • 15. 3 kopper revet Monterey Jack-ost, ca. 250 gram
  • 16. 1 stort egg, pisket, til eggebad
  • 17. Limebåter, til servering
  • 18. 1 avokado, skrelt og finmoset
  • 19. ⅔ kopp mexicansk crème eller rømme
  • 20. 2 spiseskjeer limesaft
  • 21. 1 spiseskje finhakket frisk koriander
  • 22. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1For søppelbrødet: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
  2. 2Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels varme og tilsett oljen.
  3. 3Legg i kyllingen og kok, mens du rører, til den er brunet og ikke lenger rosa, ca. 5 minutter.
  4. 4Overfør kyllingen til papirhåndklær for å renne av, og sett stekepannen tilbake på middels varme.
  5. 5Varm opp resten av oljen i stekepannen over middels varme, og tilsett løk og begge paprikaene.
  6. 6Strø over salt og pepper, og kok, mens du rører, til de er lett forkullede og litt myke, ca. 10 minutter.
  7. 7Rør inn chilipulver, koriander, spisskummen og hvitløk, og kok, mens du rører, til det dufter godt, ca. 1 minutt.
  8. 8Overfør grønnsakene til en bolle og rør inn limeskallet.
  9. 9Kjevle ut deigen til en 50 x 35 cm stor rektangel på en lett melet arbeidsflate.
  10. 10Fordel kyllingstrimlene jevnt på den ene halvdelen av deigen, med start på den kortere siden, og la det være en 2,5 cm bred kant på sidene.
  11. 11Øs over salsa verde og spre den jevnt over kyllingen.
  12. 12Strø over Monterrey Jack-osten, og fordel de sauterte grønnsakene jevnt over osten.
  13. 13Begynn fra den korte siden og rull deigen tett sammen, som en julekake, til en rull.
  14. 14Klem sammen de åpne sømmene for å forsegle, og legg dem under rullen.
  15. 15Overfør rullen til det forberedte bakepapiret og pensle med eggeblandingen.
  16. 16Stek til brødet er gyldent og sprøtt, ca. 40 minutter.
  17. 17For den grønne cremen: Bland avocado, crème fraîche, limesaft og koriander i en liten bolle, og smak til med salt og pepper.
  18. 18 La brødet avkjøle i 10 minutter.
  19. 19Del brødet på langs, og skjær hver halvdel i 4 like skiver på tvers.
  20. 20Server varmt med den grønne cremen og limebåter.