Hello Fresh Mobile Banner
Maiskaker med krabbe og røykfylt avokadoyogurt

Maiskaker med krabbe og røykfylt avokadoyogurt

Lær å lage deilige corn cakes toppet med krabbe og en røykfylt avocado-yogurt. Perfekt for forrett eller en lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 modne avokadoer, i terninger
  • 1 kopp gresk yoghurt (2 prosent fett)
  • 1/2 kopp ferske korianderblader
  • 2 teskjeer chipotle i adobo-puré (se Kok’s Note)
  • Saften av 1/2 lime
  • Kosher-salt og pepper
  • 1 kopp hel melk
  • 4 spiseskjeer usaltet smør, i terninger, pluss mer til å koke maiskakene i
  • 1 spiseskje kløverhonning
  • 1 1/2 kopper maismel
  • 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1/8 teskje cayennepepper
  • 2 store egg, delt
  • 2 kopper ferske eller frosne maiskjerner
  • 1 stor eggehvite
  • 225 gram jumbo hummerkjøtt
  • Microgreens, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1For avokadoyoghurten: Ha avokadene, yoghurten, koriander, chipotlepureen, limesaften og litt salt og pepper i en blender. Kjør til jevnt og glatt. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter og opptil 4 timer for å la smakene sette seg.
  2. 2For maiskakene: Bland melk, smør og honning i en liten kjele. Varm opp til småkoking på lav varme og kok til smøret har smeltet. Ta av varmen og la det avkjøle i 5 minutter.
  3. 3I mellomtiden, visp sammen maismel, bakepulver, salt og cayenne i en stor bolle.
  4. 4Visp eggeplommene i en bolle til de er jevne. Tilsett den avkjølte melkeblandingen og rør til det er glatt, deretter rører du inn maisen. Bland den våte blandingen inn i den tørre til en røre akkurat samler seg. I en ren, tørr bolle, pisk eggehvitene til stiv (de skal holde formen), og vend dem forsiktig inn i maisrøren.
  5. 5Varm litt smør i en støpejernsgryte over middels varme til nesten røyk. Arbeid i porsjoner og lag kakene med 2 spiseskjeer røre hver, med noen centimeters mellomrom, siden de sprer seg ganske mye. Stek til de er brune på undersiden og begynner å boble rundt kantene, ca. 2 minutter. Snu kakene med en slikkepott og stek til de er lett brune på den andre siden, ca. 1 minutt. Legg dem på en bakerist for å renne av.
  6. 6For å montere: Topp hver maiskake med en klatt av avokadoyoghurten, noen krabbestykker og litt mikrogrønt.