Maiskaker med krabbe og røykfylt avokadoyogurt
Lær å lage deilige corn cakes toppet med krabbe og en røykfylt avocado-yogurt. Perfekt for forrett eller en lett middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 modne avokadoer, i terninger
- 1 kopp gresk yoghurt (2 prosent fett)
- 1/2 kopp ferske korianderblader
- 2 teskjeer chipotle i adobo-puré (se Kok’s Note)
- Saften av 1/2 lime
- Kosher-salt og pepper
- 1 kopp hel melk
- 4 spiseskjeer usaltet smør, i terninger, pluss mer til å koke maiskakene i
- 1 spiseskje kløverhonning
- 1 1/2 kopper maismel
- 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1/8 teskje cayennepepper
- 2 store egg, delt
- 2 kopper ferske eller frosne maiskjerner
- 1 stor eggehvite
- 225 gram jumbo hummerkjøtt
- Microgreens, til pynt
Fremgangsmåte
- 1For avokadoyoghurten: Ha avokadene, yoghurten, koriander, chipotlepureen, limesaften og litt salt og pepper i en blender. Kjør til jevnt og glatt. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter og opptil 4 timer for å la smakene sette seg.
- 2For maiskakene: Bland melk, smør og honning i en liten kjele. Varm opp til småkoking på lav varme og kok til smøret har smeltet. Ta av varmen og la det avkjøle i 5 minutter.
- 3I mellomtiden, visp sammen maismel, bakepulver, salt og cayenne i en stor bolle.
- 4Visp eggeplommene i en bolle til de er jevne. Tilsett den avkjølte melkeblandingen og rør til det er glatt, deretter rører du inn maisen. Bland den våte blandingen inn i den tørre til en røre akkurat samler seg. I en ren, tørr bolle, pisk eggehvitene til stiv (de skal holde formen), og vend dem forsiktig inn i maisrøren.
- 5Varm litt smør i en støpejernsgryte over middels varme til nesten røyk. Arbeid i porsjoner og lag kakene med 2 spiseskjeer røre hver, med noen centimeters mellomrom, siden de sprer seg ganske mye. Stek til de er brune på undersiden og begynner å boble rundt kantene, ca. 2 minutter. Snu kakene med en slikkepott og stek til de er lett brune på den andre siden, ca. 1 minutt. Legg dem på en bakerist for å renne av.
- 6For å montere: Topp hver maiskake med en klatt av avokadoyoghurten, noen krabbestykker og litt mikrogrønt.