Chimichanga
Lær hvordan du lager deilige chimichangas hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag eller kveldssnacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund stekt kalkunbryst, skivet i ¼-tommers skiver
- 1 kopp revet Napa-kål, revet
- ½ rød løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, knust
- ½ kopp finhakkede korianderblader
- 1 chipotlepepper i adobosaus, finhakket
- 1 (400 g) boks svarte bønner, skylt
- 1 (125 g) boks grønne chilipepper, hakket
- 4 (25 cm) maistortillas, varmet
- 1 kopp revet lavfett Monterey Jack-ost
- 6 sekunders spray med rapsoljespray
- 6 plommetomater, hakket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
- 2Skjær kalkunen i strimler. I en stor bolle, bland kalkunstrimlene, kål, løk, hvitløk, koriander, chipotlepepper, svarte bønner og grønne chilis. Fordel en fjerdedel av blandingen på hver av de fire tortillalefsene. Fordel osten jevnt over hver tortillalefse.
- 3Rull hver tortillalefse sammen, og legg inn endene slik at de ligner en overdimensjonert kinesisk eggrolle.
- 4Varm opp en tykk, non-stick stekepanne på høy varme til pannen er varm. Når pannen er varm, spray lett et tynt lag med canola-olje på bunnen av pannen i 2 sekunder.
- 5Legg forsiktig hver chimichanga med sømmen ned i pannen, og stek i omtrent 30 sekunder til 1 minutt, eller til den er sprø. Bruk tang for forsiktig å vende hver chimichanga. Gjenta prosessen til alle sider er stekt.
- 6Plasser hver chimichanga på en rist over et stekebrett. Spray chimichangene med canola-olje i 2 sekunder. Vend dem og gjenta. Sett dem deretter i ovnen og stek i ca. 20 minutter, eller til skorpen virker sprø. Ta ut av ovnen og pynt med hakkede tomater.