Kremet sellerirotsuppe
oppskrift på kremet sellerirotsuppe perfect for en varmende start på dagen. enkel å lage med få ingredienser. perfekt for høst- og vinterdager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer smør
- 2 store sellerirotter, skrelte og kuttet i 2,5 cm biter
- 2 mellomstore løk, hakket
- 1 kopp hakket selleri
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje sellerisalt
- 1/8 teskje cayennepepper
- 1/2 kopp tørr vermut eller tørr hvitvin
- 5 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong
- 1 kopp piskefløte
- Hakket fersk gressløk eller selleriblader
Fremgangsmåte
- 1Smelt smøret i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme. Tilsett sellerirot, løk og selleri. Strø over salt og pepper. Dekk til og kok til grønnsakene er møre, rør av og til, ca. 20 minutter. Tilsett hvitløk, sellerisalt og cayennepepper, og rør i 1 minutt. Hell i vermut og kok opp til mesteparten av væsken har fordampet, ca. 8 minutter. Tilsett kraft og kok opp. Skru ned varmen og la suppen småkoke til grønnsakene er veldig møre, ca. 15 minutter. Kjør suppen i en blender i porsjoner til den er jevn og glatt. Hell tilbake i kjelen. Tilsett fløte og la suppen småkoke til den har tyknet til ønsket konsistens, ca. 5 minutter. Server suppen i boller, pynt med finhakket gressløk og nyt.