Grønnsaksbuljong

Grønnsaksbuljong

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull grønnsaksbuljong hjemme. Perfekt som base for supper og sauser. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 tomater
  • 1 løk, skrelt
  • 1 purre, trimmet og vasket
  • 2 sjalottløk, skrelt
  • 4 hvitløksfedd, skrelt
  • 2 selleristenger, vasket
  • 1 gulrot, trimmet og skrelt
  • 6 maiskolber, uten korn (valgfritt)
  • 1 pastinakk, trimmet og skrelt (valgfritt)
  • 1 fennikelfrø (valgfritt)
  • 1 gallon vann
  • 1 liten bunt persille
  • 1 liten bunt fersk timian eller 1 teskje tørket
  • 2 laurbærblad
  • 3 hele nellikspiker
  • 2 spiseskjeer knust svart pepper
  • 2 spiseskjeer salt, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor gryte legger du de grovhakkede grønnsakene. Hell i vannet (eller nok til å dekke) og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, og skum av og fjern eventuelle urenheter fra overflaten. Tilsett de resterende ingrediensene. La det småkoke, uten lokk, i 2 timer. Sil av og oppbevar i kjøleskapet i opptil en uke eller frys det ned.