
Grønnsaksbuljong
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull grønnsaksbuljong hjemme. Perfekt som base for supper og sauser. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 tomater
- 1 løk, skrelt
- 1 purre, trimmet og vasket
- 2 sjalottløk, skrelt
- 4 hvitløksfedd, skrelt
- 2 selleristenger, vasket
- 1 gulrot, trimmet og skrelt
- 6 maiskolber, uten korn (valgfritt)
- 1 pastinakk, trimmet og skrelt (valgfritt)
- 1 fennikelfrø (valgfritt)
- 1 gallon vann
- 1 liten bunt persille
- 1 liten bunt fersk timian eller 1 teskje tørket
- 2 laurbærblad
- 3 hele nellikspiker
- 2 spiseskjeer knust svart pepper
- 2 spiseskjeer salt, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en stor gryte legger du de grovhakkede grønnsakene. Hell i vannet (eller nok til å dekke) og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, og skum av og fjern eventuelle urenheter fra overflaten. Tilsett de resterende ingrediensene. La det småkoke, uten lokk, i 2 timer. Sil av og oppbevar i kjøleskapet i opptil en uke eller frys det ned.