Steak "Diane"

Steak "Diane"

Lær hvordan du lager den klassiske og elegante retten steak diane. Perfekt for en spesiell anledning eller en luksuriøs middag hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Fem sirloinbiffer på 6 til 14 unser eller 4 pund London Broil
  • Salt og pepper
  • Rapsolje til å steke biffene
  • 1/2 unser smør
  • 1/2 unser finhakkede sjalottløk
  • Brandy, en liten skvett
  • Tørr vermut, en liten skvett
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 8 unser kremfløte
  • 5 laurbærblader
  • 4 unser brunsaus

Fremgangsmåte

  1. 1Sesong og stek biffene raskt i varm rapsolje. Legg dem på en ovnsplate for å fullføre kokingen i en forvarmet ovn på 190°C (375°F). Kok til ønsket stekegrad. Ta ut av ovnen og sett til side. Bruk samme panne som du stekte biffene i til å lage sausen. Fjern først overflødig fett. Tilsett smør og sjalottløk, og kok til de er møre. Flambér forsiktig med brandy, deretter tilsett vermut. Følg opp med sennep, fløte, laurbærblad og brun saus. La det småkoke til det begynner å tykne. Smak til med salt og pepper. Server sausen over biffene.