Gresskauffettuccine med kylling
oppskrift på pumpkin fettuccini med kylling, en smakfull og enkel rett perfekt for høst. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2/3 kopp hermetisk gresskar, bruk en 15-unse boks og sett til side resten til sausen (anbefalt: Libby's)
- 2. 2 egg
- 3. 1 1/2 teskje salt
- 4. 3 kopper mel
- 5. 1/4 kopp vann
- 6. 2 spiseskjeer smør
- 7. 4 spiseskjeer olivenolje
- 8. 2 hvitløksfedd, knust
- 9. 1 kopp Chardonnay
- 10. 1/4 kopp olivenolje
- 11. 1/4 teskje hvitløksalt
- 12. 1/2 teskje salt
- 13. 1/2 teskje sukker
- 14. 1/2 teskje tørket basilikum
- 15. 1 1/2 pund kyllingbryst, uten ben og skinn
- 16. 8 unser sopp, renset og skivet
- 17. 2 spiseskjeer mel, pluss 4 spiseskjeer
- 18. 6 spiseskjeer smør
- 19. 1 1/2 kopper Chardonnay
- 20. 3 kopper vann
- 21. 1 unser kyllingbuljong
- 22. 12 ferske basilikumblader, hakket
- 23. 1/2 teskje hvitløksk powder
- 24. 14 unser artisjokkhjerter, skåret i båter
- 25. 2 unser Gruyère
- 26. 2 unser Parmesan
- 27. 2 unser pisket krem
- 28. Revet Parmesan, til garnityr
- 29. Ferske basilikumblader, til garnityr
Fremgangsmåte
- 1Kombiner ingrediensene til fettucinen i en food processor, unntatt smør, olje og hvitløk. Elt ingrediensene i food processoren i omtrent 10 minutter for å lage en fast, glatt deig. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i 10 minutter. Kjevle ut deigen med en kjevle eller pastamaskin til den er veldig tynn, og kutt den i nudler. Sett til side i kjøleskapet til den skal kokes. (Kan fryse ned overskudd av pasta.)
- 2For kyllingen: Bland Chardonnay, olivenolje, hvitløk, salt, sukker og basilikum for å lage en marinade. Rens og trim kyllingbrystene, og legg dem i marinaden. Overfør marinaden og kyllingbrystene i en plastpose, og la det marinere over natten i kjøleskapet.
- 3Forvarm grillen.
- 4Grill kyllingen til den er gjennomstekt. Ta den av grillen, avkjøl, skjær den i tynne skiver og sett til side.
- 5For å lage sausen: Vend sopp og 2 ss mel sammen. I en stor stekepanne over middels varme, brun soppen i 6 ss smør. Rør inn ytterligere 4 ss mel og la det bli lett gyllent. Tilsett Chardonnay og 3 kopper vann, og rør til det tykner. Rør inn kyllingbuljong, basilikumblader, hvitløkspulver og resten av gresskarpuréen. Legg kyllingen i sausen og la det småkoke på lav varme til det er klart til servering.
- 6Før servering, tilsett artisjokkhjerter, Gruyère-ost, Parmesanost og kremfløte i kylling- og sausblandingen.
- 7For å lage fettucinen: Kok opp saltet vann på komfyren, og kok fettucinen i 12 minutter til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand. Brun hvitløken i smør og olivenolje, og vend den sammen med den kokte og avdryppede pastaen.
- 8Server sausen over nudlene. Pynt med revet Parmesanost og friske basilikumblader.