
Maple-glassert stekt kalkunbryst i en maisbrødsrede
lær hvordan du lager en saftig roast turkey breast med mapleglasering, servert i en smakfull cornbread nest. enkel oppskrift for en spesiell høstmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 hel kalkunbryst på ben (6 til 6 1/2 pund)
- 2. 1 ½ teskje tørket salvie og timian hver, og nykvernet svart pepper
- 3. 2 spiseskjeer olivenolje
- 4. 1 ¼ kopp hakket selleri med blader
- 5. 1 kopp hakket løk
- 6. ½ kopp hakket fersk persille
- 7. 2 spiseskjeer vann, eller etter behov
- 8. 2 mellomstore Granny Smith- epler, kjernet og hakket (ca. 2 ½ kopper)
- 9. 2 poser (8 unse hver) med maisbrød-fyll
- 10. 1 boks (14 ½ unse) fettfri, redusert salt kyllingkraft
- 11. 1/3 kopp lønnesirup
- 12. 3 spiseskjeer grovkornet Dijon-sennep
Fremgangsmåte
- 11. Fjern skinn og overflødig fett fra kalkunbrystet. Skyll kalkunen. Tørk den forsiktig med papirhåndklær. Bland salvie, timian og pepper i et målebeger. Gni inn 2 teskjeer av blandingen på brystet.
- 22. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 33. Varm opp olje i en stor non-stick stekepanne på middels varme. Tilsett selleri, løk, persille og resten av krydderblandingen. Kok, mens du rører ofte, til grønnsakene er lett myke, ca. 3–4 minutter. Hvis pannen blir tørr, tilsett en spiseskje vann. Rør inn epler og ytterligere en spiseskje vann. Kok, mens du rører, i 2–3 minutter til. Skje blandingen over i en stor bolle. Tilsett stuffing-blandingen.
- 44. I et målebeger, tilsett nok vann til buljongen til å bli totalt 2 1/4 kopper. Hell dette i stuffing-blandingen. Vend forsiktig for å blande.
- 55. Hell blandingen i en stekebrettform. Hvis ønskelig, plasser en stekerist i formen over stuffing. Legg kalkunbrystet på risten eller direkte på stuffing. Dekk formen helt med aluminiumsfolie. Stek i 1 ½ time.
- 66. Bland glasurens ingredienser i en middels stor bolle. Fjern folien fra kalkunen. Skje omtrent en tredjedel av glasuren over brystet. Stek uten lokk i ytterligere 30–40 minutter, og pensle to eller tre ganger med resten av glasuren, eller til en kjøtttermometer som settes inn i den tykkeste delen av brystet viser 75 grader Celsius (165 grader Fahrenheit).
- 77. Overfør kalkunen til et serveringsfat og stuffing til en dekket serveringsskål. La kalkunen hvile i 20 minutter. Skjær den i tynne skiver.