Bananbrød med sjokoladebiter og sjokoladetrekk

Bananbrød med sjokoladebiter og sjokoladetrekk

Oppdag oppskriften på saftig bananbrød fylt med sjokoladeknapper og dekket med silkemyk sjokoladeglasur. Perfekt til frokost eller som en søt snack.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 stk usaltet smør, smeltet og avkjølt (eller 1/2 kopp vegetabilsk olje), pluss litt til smøring av formen
  • 1 1/4 kopper hvetemel
  • 3/4 kopp sukker
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje revet muskatnøtt
  • 1 kopp semisøte sjokoladebiter
  • 2 store egg
  • 1/2 kopp naturell yoghurt eller rømme
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 teskje revet appelsinskall (valgfritt)
  • 1 kopp most banan
  • 1 kopp melis
  • 2 spiseskjeer usøtet kakaopulver
  • 2 spiseskjeer melk
  • 1/4 teskje vaniljeekstrakt
  • En klype salt

Fremgangsmåte

  1. 1Lag bananbrødet: Forvarm ovnen til 175 °C. Smør lett en 23 x 13 cm stor avlang form eller tre småformer på 15 x 8 cm.
  2. 2Visp mel, sukker, bakepulver, salt, natron, kanel og muskatnøtt i en stor bolle. Tilsett sjokoladeknapper.
  3. 3Visp sammen egg, smeltet smør, yoghurt, vanilje og revet appelsinskall (hvis du bruker) i en middels stor bolle. Rør inn most banan. Vend bananblandingen forsiktig inn i melblandingen til det akkurat er blandet.
  4. 4Fordel røren i den forberedte formen(e). Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 55 minutter for en vanlig brødform eller 35–40 minutter for småformer. La avkjøle i 30 minutter i formene på en rist, før du vender ut brødet og lar det avkjøle helt på risten.
  5. 5Lag glasuren: Visp sammen melis, kakaopulver, melk, vanilje og salt i en bolle. Hell over det avkjølte bananbrødet og la det sette seg i 15–20 minutter.
  6. 6Fotograf: Charles Masters