Bananbrød med sjokoladebiter og sjokoladetrekk
Oppdag oppskriften på saftig bananbrød fylt med sjokoladeknapper og dekket med silkemyk sjokoladeglasur. Perfekt til frokost eller som en søt snack.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 stk usaltet smør, smeltet og avkjølt (eller 1/2 kopp vegetabilsk olje), pluss litt til smøring av formen
- 1 1/4 kopper hvetemel
- 3/4 kopp sukker
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/2 teskje revet muskatnøtt
- 1 kopp semisøte sjokoladebiter
- 2 store egg
- 1/2 kopp naturell yoghurt eller rømme
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 teskje revet appelsinskall (valgfritt)
- 1 kopp most banan
- 1 kopp melis
- 2 spiseskjeer usøtet kakaopulver
- 2 spiseskjeer melk
- 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- En klype salt
Fremgangsmåte
- 1Lag bananbrødet: Forvarm ovnen til 175 °C. Smør lett en 23 x 13 cm stor avlang form eller tre småformer på 15 x 8 cm.
- 2Visp mel, sukker, bakepulver, salt, natron, kanel og muskatnøtt i en stor bolle. Tilsett sjokoladeknapper.
- 3Visp sammen egg, smeltet smør, yoghurt, vanilje og revet appelsinskall (hvis du bruker) i en middels stor bolle. Rør inn most banan. Vend bananblandingen forsiktig inn i melblandingen til det akkurat er blandet.
- 4Fordel røren i den forberedte formen(e). Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 55 minutter for en vanlig brødform eller 35–40 minutter for småformer. La avkjøle i 30 minutter i formene på en rist, før du vender ut brødet og lar det avkjøle helt på risten.
- 5Lag glasuren: Visp sammen melis, kakaopulver, melk, vanilje og salt i en bolle. Hell over det avkjølte bananbrødet og la det sette seg i 15–20 minutter.
- 6Fotograf: Charles Masters





