Hello Fresh Mobile Banner
Kanel- og sjokoladefudge

Kanel- og sjokoladefudge

oppskriften på kanel-chokolade fudge er perfekt for søtsug og kos. enkel å lage, med rik smak av kanel og sjokolade. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • Smør, til smøring av formen
  • 1 (400 gram) boks søtet kondensert melk
  • 2 teskjeer malt kanel
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1 pund (ca. 2 kopper) bittersøt sjokolade (60 prosent kakao), hakket (anbefalt: Ghirardelli) se Kok's Note
  • 3 spiseskjeer usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers biter, romtemperert
  • Kosher- eller flaksalt, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Smør bunnen og sidene av en 20 x 20 cm bakeform. Kled formen med et ark bakepapir som er omtrent 35 cm langt og 18 cm bredt, slik at overflødig papir henger over kantene. Sett til side.
  3. 3I en middels stor glass- eller rustfritt stålkål, bland kondensert melk, kanel og vanilje. Rør inn sjokoladechips og smør. Sett bollen i et vannbad med lett småkokende vann og rør til sjokoladechipsene har smeltet og blandingen er jevn, ca. 6 til 8 minutter (blandingen vil bli tykk). Bruk en slikkepott og skrap blandingen over i den forberedte formen, og jevn ut toppen. Strø over salt, hvis ønskelig. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer til den er fast.
  4. 4Bruk en varm kniv til å løsne fudgen fra kanten av formen. Ta fudgen ut av formen og legg den på et skjærebrett. Fjern bakepapiret og skjær fudgen i 2,5 cm store biter. Oppbevar i kjøleskap i en lufttett beholder eller frys den ned.