
Kanel- og sjokoladefudge
oppskriften på kanel-chokolade fudge er perfekt for søtsug og kos. enkel å lage, med rik smak av kanel og sjokolade. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- Smør, til smøring av formen
- 1 (400 gram) boks søtet kondensert melk
- 2 teskjeer malt kanel
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1 pund (ca. 2 kopper) bittersøt sjokolade (60 prosent kakao), hakket (anbefalt: Ghirardelli) se Kok's Note
- 3 spiseskjeer usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers biter, romtemperert
- Kosher- eller flaksalt, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Smør bunnen og sidene av en 20 x 20 cm bakeform. Kled formen med et ark bakepapir som er omtrent 35 cm langt og 18 cm bredt, slik at overflødig papir henger over kantene. Sett til side.
- 3I en middels stor glass- eller rustfritt stålkål, bland kondensert melk, kanel og vanilje. Rør inn sjokoladechips og smør. Sett bollen i et vannbad med lett småkokende vann og rør til sjokoladechipsene har smeltet og blandingen er jevn, ca. 6 til 8 minutter (blandingen vil bli tykk). Bruk en slikkepott og skrap blandingen over i den forberedte formen, og jevn ut toppen. Strø over salt, hvis ønskelig. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer til den er fast.
- 4Bruk en varm kniv til å løsne fudgen fra kanten av formen. Ta fudgen ut av formen og legg den på et skjærebrett. Fjern bakepapiret og skjær fudgen i 2,5 cm store biter. Oppbevar i kjøleskap i en lufttett beholder eller frys den ned.