Hello Fresh Mobile Banner
Ekte NY-jødisk rugbrød

Ekte NY-jødisk rugbrød

Lær hvordan du lager autentisk ny jødisk rye brød hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for frokost eller som tilbehør til middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1,5 dl usøtet brødmel (for eksempel King Arthur®)
  • 1 dl mørk rugmel
  • 3 ss tørre potetflak
  • 2 ss karvefrø
  • 1,5 ss demerarasukker
  • 2,5 ts instantgjær
  • 1,5 ts havsalt
  • 2,5 dl varmt vann
  • 0,75 dl rapsolje
  • 0,75 dl sur sylteagurkjuice

Fremgangsmåte

  1. 1Legg brødmel, rugmel, potetflak, karvefrø, demarara-sukker, gjær og havsalt i bakebollen til en stor kjøkkenmaskin. Sett maskinen på lav hastighet og bland de tørre ingrediensene grundig. Rør inn varmt vann, rapsolje og sylteagurkjuice i de tørre ingrediensene. Fest eltekroken på maskinen og elt til deigen er grov og skurvete i utseendet, ca. 2-3 minutter.
  2. 2Dekk bollen med plastfolie og la deigen hvile i nøyaktig 30 minutter. Fjern plasten og elt deigen i kjøkkenmaskinen med eltekroken til den er glatt, fast og bare litt klissete, ca. 6-8 minutter. Vend deigen ut på en lett melet arbeidsflate og elt i ytterligere 1-2 minutter til den er jevn.
  3. 3Form deigen til en ball, legg den i en smurt bolle, og vend den rundt flere ganger for å dekke den med olje. Dekk bollen med plastfolie, plasser den på et varmt sted, og la deigen heve til den nesten er doblet i størrelse, ca. 1 time.
  4. 4Smør en 23 x 13 cm (5x9 tommer) brødform. Vend deigen ut på en lett oljet arbeidsflate, form den til en logg, og legg den i den forberedte brødformen. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til toppen har hevet seg litt over kanten av formen, ca. 60-90 minutter.
  5. 5Plasser risten midt i ovnen og forvarm ovnen til 175 °C (350 °F).
  6. 6Stek brødet til det er gyllent og gjennomstekt, ca. 35 minutter. Den indre temperaturen på brødet bør være 90 °C (190 °F). Hvis brødet blir for brunt for raskt, dekk det løst med et stykke aluminiumsfolie med den blanke siden ut. Ta brødet ut av formen og avkjøl på en rist.