Hello Fresh Mobile Banner
Tre-bønnesalat med bacon-dressing

Tre-bønnesalat med bacon-dressing

Oppdag en enkel og smakfull trebønnesalat med bacon dressing. Perfekt som forrett eller lett måltid, klar på under 30 minutter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 8 kopper vann
  • 2. 1/3 kopp tørkede svarte bønner, skylt og bløtlagt over natten
  • 3. 1/3 kopp tørkede røde kidneybønner, skylt og bløtlagt over natten
  • 4. 1 ½ kopper grønne bønner, toppet, ender fjernet og kuttet i 2,5 cm lange diagonale biter
  • 5. 4 skiver røkt bacon, kuttet i små biter
  • 6. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 7. 3 spiseskjeer hvitvinseddik
  • 8. 1 spiseskje honning
  • 9. 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 10. ½ teskje salt
  • 11. ¼ teskje nykvernet svart pepper
  • 12. Sitronbåter, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. I to mellomstore kasseroller, kok opp 5 kopper vann (2 ½ kopper i hver). Sil av de bløtlagte svarte og røde bønnene hver for seg i en sikt. Tilsett de svarte bønnene i den ene kasserollen og de røde i den andre, skru ned varmen under begge til middels, og la småkoke i omtrent 45 minutter, til bønnene er møre, men ikke myke. Sil av bønnene hver for seg i en dørslag og sett til side, dekket.
  2. 22. Kok opp de resterende 3 koppene med lettsaltet vann i en av kasserollene, og fyll en stor bolle med kaldt vann og legg i flere isbiter. Kok oppbønnene i 3 til 4 minutter, avhengig av størrelsen, til de er møre, men fortsatt lysegrønne. Sil av dem umiddelbart og dypp dem i iskaldt vann for å bevare den grønne fargen. Sil av vannet og tørk dem på kjøkkenpapir.
  3. 33. I en middels tung stekepanne, stek baconstrimlene på middels varme til de er sprø. Ta opp baconet med en hullsleiv og la det renne av på kjøkkenpapir. Mål opp 1 spiseskje av baconfettet, og visp det sammen med vegetabilsk olje, eddik, honning, sennep, salt og pepper i en liten bolle. I en stor serveringsskål, bland alle bønnene og hell dressingen over. Vend forsiktig slik at alle ingrediensene blir jevnt dekket, smuldre baconet over, og server mens det fortsatt er litt lunt, pyntet med sitronbåter.