Hello Fresh Mobile Banner
Pepperkakehus

Pepperkakehus

lær hvordan du lager et julehus av pepperkaker med vår enkle oppskrift. perfekt for julens hygge og dekorasjon.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp (1 stang) smør, romtemperert
  • 1/2 kopp mørkbrunt sukker
  • 1/4 kopp lys molasses eller mørk mais sirup
  • 1 spiseskje kanel
  • 1 spiseskje malt ingefær
  • 1 1/2 teskje malt nellik
  • 1 teskje natron
  • 2 kopper hvetemel
  • 2 spiseskjeer vann
  • Smeltet hvit sjokolade eller royal icing, oppskrift følger
  • Gumdrops, lakris og peppermynte, etter ønske
  • 450 gram (ca. 3 3/4 kopper) melis, siktet hvis klumpete
  • 1 til 2 store eggehviter, eller erstatning med 4 teskjeer ferdige eggehviter og 1/4 kopp vann
  • 1 teskje mandel ekstrakt, vanilje eller sitronjuice

Fremgangsmåte

  1. 1Pepperkakehus:
  2. 2I en stor blandebolle, pisk smør, brunt sukker, sirup, kanel, ingefær, nellik og bakepulver sammen til blandingen er jevn.
  3. 3Rør inn mel og vann for å lage en fast deig. Kjøl ned i minst 30 minutter eller til den er fast.
  4. 4Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  5. 5Klipp ut følgende papirmønstre for pepperkakehusmalen:
  6. 6- To rektangler, 7,6 cm x 12,7 cm, til å lage husets forside og bakside.
  7. 7- To rektangler, 7,6 cm x 14 cm, til taket.
  8. 8- To deler til husets ender, 7,6 cm brede ved bunnen, 7,6 cm til taklinjen, og skrånende opp til en topp 14 cm fra bunnen.
  9. 9- Fire mindre rektangler, 3,8 cm x 2,5 cm, til taket og sidene av inngangspartiet.
  10. 10- Og én del, 5 cm bred ved bunnen, 3,8 cm til taklinjen, og skrånende opp til en topp 6,4 cm fra bunnen, til forsiden av inngangspartiet.
  11. 11Kjevle ut pepperkakedeigen til den dekker kanten på et stort, kantløst bakepapir. Legg papirmønstrene oppå den utkjevlede deigen. Med en skarp, rett kniv, skjær rundt hver av delene, men la dem sitte igjen på deigen.
  12. 12Stek ved 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) i ca. 15 minutter, til deigen føles fast.
  13. 13Legg mønstrene på toppen av pepperkakedeigen igjen og trim formene, skjær med en rett, skarp kniv. La dem avkjøle på bakepapiret.
  14. 14Fyll en sprøytepose med royal icing og en skrive-tupp, og bruk den til å dekorere de enkelte delene av huset, som vinduer, dør, dekorasjoner, osv. La det tørke til det er hardt.
  15. 15Lim sammen sidene, forsiden og baksiden av huset i hjørnene med royal icing. Støtt delene med en gjenstand til icingen har tørket (det tar bare noen minutter).
  16. 16Lim de to takdelene til taklinjen på huset. Deretter, lim sidene og taket av inngangspartiet sammen med icing. Fest inngangspartiet til forsiden av huset.
  17. 17Fortsett å dekorere huset ved å lime på godterier som gumdrops, lakris og peppermynte, etter ønske.
  18. 18Bland alle ingrediensene sammen med en elektrisk håndmikser til icingen er jevn og tynn nok til å presses gjennom en sprøytepose med skrive-tupp. Tilsett mer sitronsaft om nødvendig.