
Peking kyllingpizza
lær hvordan du lager peking chicken pizza hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt for en smakfull middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 pund tynne skiver (koteletter) av benfri, skinnfri kyllingbryst
- 2. Extra virgin olivenolje, til å dryppe over
- 3. Grillkrydderblanding (anbefalt: Montreal Seasoning fra McCormick) eller salt og pepper
- 4. 2 spiseskjeer maismel eller hvetemel
- 5. 1 pakke ferdigkjøpt pizzadeig (du lager én 30 cm stor pizza)
- 6. 2 til 3 spiseskjeer sesamfrø
- 7. 3 spiseskjeer plommesaus eller Peking Duck-saus
- 8. 3 spiseskjeer barbecuesaus, hvilken som helst type eller merke
- 9. 2 kopper revet Monterey Jack-ost, tilgjengelig i meieriavdelingen
- 10. 2 vårløk, hakket i 2,5 cm lange biter på skrå
- 11. 1/4 rød paprika, hakket
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
- 22. Varm opp en grillpanne over høy varme. Drypp olje over kyllingfiletene og krydre med grillkrydderblanding eller salt og pepper. Grill kyllingen i 3 eller 4 minutter på hver side. Skjær kyllingen i tynne strimler.
- 33. Strø en pizzastein eller bakeplate med maisenna eller mel. Trykk deigen ut til en pizzabunn, og arbeid helt ut til kantene av steinen. Strø sesamfrø langs kantene på deigen. Dekk pizzaen med 3 spiseskjeer plommesaus eller andesaus, og barbecue-saus. Dekk pizzaen med ost. Topp med skivet kylling, vårløk og rød paprika. Stek i 12 til 15 minutter, til den er sprø og osten bobler. Skjær i 8 stykker.