
Røkt ørret i salatblad med Meyer-sitron-dressing og gulrøtter
oppskrift på smakfulle røkt ørret- og salatwraps med frisk sitrondressing og sprø gulrøtter, perfekte som forrett eller lett måltid
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp kosher salt
- 2. 2 spiseskjeer lys brunt sukker
- 3. 8 regnbueørretfileter
- 4. 1/4 kopp ferskpresset Meyer-sitronjuice
- 5. 2 spiseskjeer majones
- 6. 1 stor teskje helkornsennep
- 7. 1 spiseskje rødvinseddik
- 8. 2 teskjeer honning
- 9. 1/2 teskje finrevet sitronzest
- 10. Kosher salt og nykvernet pepper
- 11. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 12. 1 hode smørsalat, blader adskilt
- 13. 1 gulrot, julienne- eller raspet
- 14. 1 kopp ferske persilleblader
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: Pecan- eller epletreflis, bløtlagt i kaldt vann i minst 2 timer.
- 22. For ørreten: Bland 4 kopper vann, salt og sukker i en beholder på 4 liter, og rør til saltet er oppløst, ca. 1 til 2 minutter. Legg ørreten i blandingen, sørg for at den er helt dekket. Dekk til beholderen og sett den i kjøleskapet i minst 1 time og opptil 3 timer.
- 33. Ta ørreten ut av saltlaken, skyll grundig med kaldt vann og tørk den forsiktig. Legg ørreten med skinnsiden ned på en rist plassert i et halvt bakepapirkledd stekebrett. Sett risten i kjøleskapet for å tørke, i 21 til 24 timer, eller til skinnet på ørreten blir blankt og litt klebrig å ta på.
- 44. For å røyke ørreten: Forbered røyken ved bruk av pecan- eller epletreflis, slik at temperaturen holder seg på ca. 90 °C (190 °F). Legg ørreten på røykeristene, med skinnsiden ned, og pass på at det er minst 0,6 cm (1/4 tomme) mellom hver fisk. Plasser risten i røyken. Juster varmen etter behov og røyke til ørreten er gjennomkokt, har fått en mørkere farge og den ønskede røyksmaken, ca. 20 minutter. Fjern kjøttet fra bena og riv det i medium store biter.
- 55. For Meyer-sitron-dressingen: Visp sammen sitronsaft, majones, sennep, eddik, honning, sitrusskall og krydre med salt og pepper i en middels stor bolle. Rør inn oljen i en tynn stråle under visping til dressingen er emulsifisert.
- 66. Til servering: Legg flere biter av ørret i individuelle salatblader, drypp over litt Meyer-sitron-dressing og topp med gulrøtter og persille. Rull sammen salatbladene og spis.