Kalkunbryst innpakket i bacon, fylt med pæresalat

Kalkunbryst innpakket i bacon, fylt med pæresalat

Lær hvordan du lager en smakfull bacon-innpakket kalkunbryst fylt med pæresalat. En elegant og enkel rett for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 kopper vann
  • 2. 1/2 kopp kosher salt
  • 3. 1/2 kopp sukker
  • 4. 5 kvister fersk timian
  • 5. 1 kvist fersk salvie
  • 6. 1/2 teskje rød chili flakes
  • 7. 2 (2-punds) benfrie kalkunbryst
  • 8. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 9. 1 stor sjalottløk, finhakket
  • 10. 1 spiseskje hakkede ferske salvieblader
  • 11. 1 teskje hakkede ferske timianblader
  • 12. 1/2 teskje rød chili flakes
  • 13. Kosher salt
  • 14. 1 moden, men litt fast Bosc pære, skrelt, kjernet og skåret i 1/4-tommers terninger
  • 15. 2 spiseskjeer finhakkede valnøtter
  • 16. 1 kopp brødsmuler
  • 17. 1/2 kopp kyllingkraft
  • 18. Nykvernet svart pepper
  • 19. 6 skiver tykt skåret bacon
  • 20. 1 teskje paprika
  • 21. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: Kjøttnål eller kjøttsnor.
  3. 3Begynn med å lage saltlaken:
  4. 4I en stor beholder, bland alle ingrediensene og rør til salt og sukker er oppløst.
  5. 5Legg kalkunbrystene i saltlaken, og sørg for at de er helt dekket.
  6. 6Sett i kjøleskapet i minst 1 time eller over natten.
  7. 7For å lage kalkunen:
  8. 8Smelt smøret i en stor stekepanne over middels varme.
  9. 9Tilsett sjalottløk, salvie, timian, chiliflak og en klype salt; la det surre i 5 minutter.
  10. 10Skru opp varmen til medium-høy.
  11. 11Tilsett pærene, og fordel dem i ett lag.
  12. 12La det ligge urørt i 2 minutter for å få litt farge.
  13. 13Vend pærene, la det surre i 1 minutt til, og fjern deretter fra varmen.
  14. 14Overfør pæreblandingen til en bolle og tilsett valnøtter, brødsmuler og kyllingkraft.
  15. 15Rør godt sammen og smak til med salt og pepper.
  16. 16 Sett til side for å avkjøle.
  17. 17Fjern kalkunbrystene fra saltlaken og tørk dem godt.
  18. 18Smørfyll kalkunbrystene ved å skjære dem i jevne halvdeler på tvers, og la det være ca. 1/2 tomme igjen ucuttert på den ene siden, slik at brystet kan åpnes som en bok.
  19. 19Krydre godt med salt og pepper.
  20. 20Legg et stort stykke plastfolie på et rent skjærebrett.
  21. 21Legg tre skiver bacon parallelt, med ca. 1 tomme mellomrom, oppå plasten.
  22. 22Plasser ett av de åpne kalkunbrystene, med snittflaten opp, langsomt på toppen av baconet.
  23. 23Fyll halvparten av fyllet på den ene halvdelen av kalkunbrystet, brett over den andre halvdelen, og rull baconet rundt det tett.
  24. 24Sørg for at baconet ligger flatt mot kalkunen.
  25. 25Strø litt paprika over baconet på utsiden.
  26. 26Pakk det tett inn i plastfolien, og vrid endene godt for å forsegle brystet og beholde formen.
  27. 27Gjenta med resten av bacon, kalkun og fyll.
  28. 28Legg brystene på et stekebrett med rist og la dem hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
  29. 29Forvarm ovnen til 375 grader Fahrenheit (ca. 190 grader Celsius).
  30. 30Ta kalkunbrystene ut av kjøleskapet en halvtime før du skal steke dem.
  31. 31Fjern plastfolien, og bruk tre kjøttsnorer til å binde over midten av de tre baconstrimlene for å sikre brystene under steking.
  32. 32Varm opp en stor stekepanne over middels-høy varme, og tilsett 1 ss vegetabilsk olje.
  33. 33Legg ett kalkunbryst med snittflaten ned i pannen, og stek til baconet er lett sprøtt og kalkunen er lett brunet, ca. 4 minutter på hver side.
  34. 34Overfør kalkunbrystet til et stekebrett med rist.
  35. 35Stek det andre kalkunbrystet på samme måte, og legg det også på stekebrettet.
  36. 36Sett stekebrettet i ovnen og stek til kalkunen er gjennomstekt og den indre temperaturen når 160 grader Fahrenheit (ca. 71 grader Celsius) på et steketermometer, ca. 60 minutter.
  37. 37Ta kalkunen ut av ovnen og la den hvile på et skjærebrett i 15 minutter før du skjærer den opp.
  38. 38 Fjern kjøttnålene, skjær i skiver på tvers, legg på et serveringsfat og server.