
Kalkunbryst innpakket i bacon, fylt med pæresalat
Lær hvordan du lager en smakfull bacon-innpakket kalkunbryst fylt med pæresalat. En elegant og enkel rett for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 kopper vann
- 2. 1/2 kopp kosher salt
- 3. 1/2 kopp sukker
- 4. 5 kvister fersk timian
- 5. 1 kvist fersk salvie
- 6. 1/2 teskje rød chili flakes
- 7. 2 (2-punds) benfrie kalkunbryst
- 8. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 9. 1 stor sjalottløk, finhakket
- 10. 1 spiseskje hakkede ferske salvieblader
- 11. 1 teskje hakkede ferske timianblader
- 12. 1/2 teskje rød chili flakes
- 13. Kosher salt
- 14. 1 moden, men litt fast Bosc pære, skrelt, kjernet og skåret i 1/4-tommers terninger
- 15. 2 spiseskjeer finhakkede valnøtter
- 16. 1 kopp brødsmuler
- 17. 1/2 kopp kyllingkraft
- 18. Nykvernet svart pepper
- 19. 6 skiver tykt skåret bacon
- 20. 1 teskje paprika
- 21. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: Kjøttnål eller kjøttsnor.
- 3Begynn med å lage saltlaken:
- 4I en stor beholder, bland alle ingrediensene og rør til salt og sukker er oppløst.
- 5Legg kalkunbrystene i saltlaken, og sørg for at de er helt dekket.
- 6Sett i kjøleskapet i minst 1 time eller over natten.
- 7For å lage kalkunen:
- 8Smelt smøret i en stor stekepanne over middels varme.
- 9Tilsett sjalottløk, salvie, timian, chiliflak og en klype salt; la det surre i 5 minutter.
- 10Skru opp varmen til medium-høy.
- 11Tilsett pærene, og fordel dem i ett lag.
- 12La det ligge urørt i 2 minutter for å få litt farge.
- 13Vend pærene, la det surre i 1 minutt til, og fjern deretter fra varmen.
- 14Overfør pæreblandingen til en bolle og tilsett valnøtter, brødsmuler og kyllingkraft.
- 15Rør godt sammen og smak til med salt og pepper.
- 16 Sett til side for å avkjøle.
- 17Fjern kalkunbrystene fra saltlaken og tørk dem godt.
- 18Smørfyll kalkunbrystene ved å skjære dem i jevne halvdeler på tvers, og la det være ca. 1/2 tomme igjen ucuttert på den ene siden, slik at brystet kan åpnes som en bok.
- 19Krydre godt med salt og pepper.
- 20Legg et stort stykke plastfolie på et rent skjærebrett.
- 21Legg tre skiver bacon parallelt, med ca. 1 tomme mellomrom, oppå plasten.
- 22Plasser ett av de åpne kalkunbrystene, med snittflaten opp, langsomt på toppen av baconet.
- 23Fyll halvparten av fyllet på den ene halvdelen av kalkunbrystet, brett over den andre halvdelen, og rull baconet rundt det tett.
- 24Sørg for at baconet ligger flatt mot kalkunen.
- 25Strø litt paprika over baconet på utsiden.
- 26Pakk det tett inn i plastfolien, og vrid endene godt for å forsegle brystet og beholde formen.
- 27Gjenta med resten av bacon, kalkun og fyll.
- 28Legg brystene på et stekebrett med rist og la dem hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
- 29Forvarm ovnen til 375 grader Fahrenheit (ca. 190 grader Celsius).
- 30Ta kalkunbrystene ut av kjøleskapet en halvtime før du skal steke dem.
- 31Fjern plastfolien, og bruk tre kjøttsnorer til å binde over midten av de tre baconstrimlene for å sikre brystene under steking.
- 32Varm opp en stor stekepanne over middels-høy varme, og tilsett 1 ss vegetabilsk olje.
- 33Legg ett kalkunbryst med snittflaten ned i pannen, og stek til baconet er lett sprøtt og kalkunen er lett brunet, ca. 4 minutter på hver side.
- 34Overfør kalkunbrystet til et stekebrett med rist.
- 35Stek det andre kalkunbrystet på samme måte, og legg det også på stekebrettet.
- 36Sett stekebrettet i ovnen og stek til kalkunen er gjennomstekt og den indre temperaturen når 160 grader Fahrenheit (ca. 71 grader Celsius) på et steketermometer, ca. 60 minutter.
- 37Ta kalkunen ut av ovnen og la den hvile på et skjærebrett i 15 minutter før du skjærer den opp.
- 38 Fjern kjøttnålene, skjær i skiver på tvers, legg på et serveringsfat og server.





