
Grønne bønner vendt i brunet smør
oppskrift på grønne bønner ristet i brunet smør, perfekt som tilbehør til middagen. enkel og smakfull rett for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ½ pund grønne bønner, stilkene fjernet
- 2 spiseskjeer smør, romtemperert
- 2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft
- Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Fyll en stor kjele med 5 cm vann og plasser en damper inni. Kok opp vannet. Tilsett grønnbønner og dekk til, og la dem koke i 5 minutter, eller til de er gjennomkokte, men fortsatt sprø i konsistensen. Hvis du ikke har en damper, kan du legge bønnene i en stor kjele med kokende vann og la dem koke i 4 minutter.
- 2Sil av vannet grundig, og legg bønnene tilbake i den tomme kjelen. La bønnene stå uten lokk i 2 minutter, slik at eventuelt vann som dekker dem har fordampet. Hell ut eventuelt overflødig vann.
- 3Smelt smør i en sauskje over middels varme. La det koke i 3 minutter, eller til smøret har blitt gyllenbrunt (dette gir en litt nøtteaktig smak). Ta kjelen av varmen, og tilsett sitronsaft og bønnene, og vend godt. Strø over salt og pepper, og vend igjen.