Pannestekt laks

Pannestekt laks

Lær hvordan du lager perfekt stekt laks i pannen. En enkel oppskrift som passer til hverdag og fest. Rask og sunn middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 (140 gram) midtskårne laksefileter (ca. 2,5 cm tykke), med eller uten skinn
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Ta laksen ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert i 10 minutter før koking.
  3. 3Varm opp en stor non-stick panne med olje på middels-lav varme. Krydre fisken med salt og pepper. Øk varmen til middels-høy. Legg laksen med skinnsiden opp i pannen. Kok til den er gyllenbrun på den ene siden, ca. 4 minutter. Snu fisken med en stekespade, og kok til den føles fast å ta på og skinnet er sprøtt, hvis ønskelig, ca. 3 minutter til.
  4. 4Skinnet kan serveres eller fjernes lett med en kniv eller skje.
  5. 5Overfør til en tallerken og server som ønsket.