Kremet soppsuppe

Kremet soppsuppe

Lær hvordan du lager en deilig kremet soppsuppe med denne enkle oppskriften. Perfekt for kalde dager og soppsesong.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 unser tørkede porcini-sopper, eller andre tørkede sopp
  • 7 kopper kyllingkraft, hjemmelaget eller lavsaltet hermetikk
  • 6 spiseskjeer usaltet smør
  • 5 fedd hvitløk, finhakket
  • 10 unser sjampinjong, hakket
  • 2 purre (bare den hvite delen), tynne skiver
  • 2 mellomstore sjalottløk, tynne skiver
  • 7 spiseskjeer hvetemel
  • 3 persillekvister
  • 3 kvister fersk timian
  • 1 laurbærblad
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 1 teskje Madeira
  • 1 teskje kosher-salt
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Legg de tørkede soppene i en stor bolle. Kok opp buljongen og hell den over de tørkede soppene. La det stå og trekke i ca. 20 minutter.
  2. 2Bruk en hullsleiv til å ta opp soppen og sett buljongen til side. Hakk soppen grovt.
  3. 3Varm opp smøret i en stor kjele over middels høy varme. Tilsett de ferske og de rehydrerede soppene og kok, rør av og til, til de er myke og noe tørre, ca. 6 minutter. Tilsett purre og sjalottløk og kok, dekket, under omrøring av og til, til de er gjennomsiktige, ca. 4 minutter. Rør inn melet og kok, rør, i ytterligere 2 minutter.
  4. 4Hell i den reserverte soppen og buljongen, pass på å unngå å få med grus eller jord som kan ha falt til bunnen av kokingen, og kok opp mens du visper konstant. Bind sammen persillekvister, frisk timian og laurbærblad med en kjøkkenhyssing og legg det i suppen. Senk varmen og la det småkoke i 10 minutter. Ta av varmen og la det avkjøle.
  5. 5Fjern og kast urtekvisten. Arbeid i porsjoner og overfør blandingen til en blender, og kjør til den er glatt. Sil sopppuréen gjennom en sikt over en stor bolle. Hell puréen tilbake i kjelen og varm opp igjen over middels varme.
  6. 6Visp inn kremfløte, Madeira og salt i suppen, og smak til med pepper. Fordel suppen i varme suppeskåler og server umiddelbart.